Haberler

CHP'li Tekin, Bakan Akdağ'ın İmzasını Taşıyan Belgeyi Gösterdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Van'daki ihale yolsuzluğu ile ilgili Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Teftiş Kurulu Başkanlığı'na gönderdiği yazıyı, gazetecilere gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Van'daki ihale yolsuzluğu ile ilgili Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Teftiş Kurulu Başkanlığı'na gönderdiği yazıda iki müfettişin hazırladığı soruşturma, suç duyurusu raporunun ivedilikle durdurulmasını istediği yolundaki yazıyı, gazetecilere gösterdi. MHP İl Başkanlığı'nda çay içen CHP'li Gürsel Tekin, "Sayın Bakan; Van'daki ihaleyi kimin aldığını açıklamak çok zor mu?" dedi.

THY uçağıyla bugün Erzurum'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'i havalimanında milletvekili adayları, İl Başkanı Hasan Çiloğlu ve partililer karşıladı. Partililerin büyük ilgi gösterdiği Gürsel Tekin, havalimanı çıkışında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik polis baskınını değerlendirdi. İktidarın CHP'li belediyeleri itibarsızlaştırmaya çalıştığını ileri süren Gürsel Tekin, "İzmir Belediye Başkanımız meydan okudu. 'Gerekçeleri nedir? Ben gerekçeyi bilmek istiyorum' dedi. Sayın Başbakan somutlaşmış, belgelenmiş yerleri basabilse keşke. Sadece İstanbul Belediyesi ile ilgili teftiş kurulu raporları var. Ama hiç biri uygulanmadı. İktidar, baskıcı anlayışla yıldırma peşinde. Hiç korkmayın, Başbakan değil, yedi sülalesi gelse CHP'yi yıldıramaz" diye konuştu.

BAKAN AKDAĞ'IN İMZASINI GÖSTERDİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile ilgili gündeme getirdikleri Van'daki ihale yolsuzluğu iddialarını tekrarlayan Gürsel Tekin, Akdağ'ın imzası bulunan bir belgeyi basın mensuplarıyla paylaştı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın imzasını taşıyan ve Teftiş Kurulu Başkanlığı'na gönderilen yazıda, "Van ili sağlık kurum ve kuruluşlarınca yapılan ihalelerle ilgili olarak bakanlığımız müfettişleri Ali Keskin ve Birol Taşdemir tarafından düzenlenen 26. 01. 2011 tarihli ve 107/01, 116/01 sayılı disiplin soruşturma raporu, 107/02, 116/02 sayılı tazmin raporu, 107/03, 116/03 sayılı tevdi raporu ile 107/04, 116/04 sayılı suç duyurusu raporunun ivedilikle durdurulması, konunun başka müfettişlerce inceleme ve soruşturmasının yapılmasını önemle rica ederim" dediği belgeyi kameralara gösterdi. Daha sonra Gürsel Tekin, "İhale yapılmış. Müfettişler raporlar hazırlamış, savcılığa intikal ettirmiş. Teftiş kurulu başkanına yazı yazarak 'Derhal durdurun' diyor. Durdurmanın gerekçesi ne? Bu ihaleyi kimler almıştır? İhaleyi alan isimleri açıklamak zor mu? Bunları da bekliyoruz. Sayın Bakan'a kendi memleketinden çağrı yapıyoruz" dedi.

MHP'Yİ ZİYARET ETTİ

Bir gazetecinin Ümraniye'de CHP'lilerin gösterdiği tepkilerle ilgili olarak Tekin, "Ümraniye bizim iç işimizdir. Oradaki arkadaşlar bir müddet sonra gelip özür dilemişlerdir" dedi. İktidara geldiklerinde Erzurum'u tekrar eski günlerindeki gibi Doğu'nun Paris'i haline dönüştüreceklerini savunan Tekin, yaklaşık 100 araçlık konvoyla kent merkezine hareket etti.

Merkez Yakutiye İlçesi'ndeki Pelit Meydanı'nda CHP İl Başkanlığı'nın bulunduğu apartmana giren Gürsel Tekin, aynı katta karşı komşuları olan MHP'yi ziyaret etti. MHP'de milletvekili adayları Oktay Öztürk, Jale Hülya Alcan ve İl Başkanı Zekai Kaya ile bir süre sohbet eden Tekin, daha sonra CHP'ye geçti. MHP İl Başkanı Zekai Kaya, ziyaretin sürpriz olduğunu, konuklarına çay ikram ettiklerini söyledi.

CHP irtibat bürosunda partililerle sohbet eden Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bir basın mensubunun "Doğu için çılgın projeniz var mı?" sorusuna "Biz akıllı projeler peşindeyiz. Çılgınlık peşinde değiliz. Allah Türkiye'yi çılgınlıklardan korusun" dedi.

Erzurum'un en büyük çilesinin içme suyu olduğunu anlatan Tekin, musluktan doldurduğu suyu Başbakan Erdoğan'a göndereceğini söyledi. Tekin, daha sonra Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik'i ziyaret ederek bir süre görüştü. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title