Haberler

CHP'li Özkes: "Bugün Ülkede En Çok Muhtaç Olduğumuz Şey Sevgi ve Adalettir"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, "Bugün ülkede en çok muhtaç olduğumuz şey sevgidir, en çok muhtaç olduğumuz şey adalettir" dedi.

CHP'li Özkes, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın okuttuğu hutbelerle ilgili kadına şiddet, kul hakkı ve rüşvet ile ilgili hutbeleri olumlu bulduğunu ifade etti. AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu'nun Denizli Gönüllü Teşekküller Vakfı tarafından düzenlenen 'Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa' konulu konferansta söylediği "600 yıl kadar ismi farklı da olsa bir bakıma başkanlık sistemiyle yönetildik zaten" sözlerini de eleştiren Özkes, "Bu sözlerle başkanlığı, sultanlıklar ve halifelikle aynı görmeleri, bunların başkanlıktan ne anladığını göstermektedir" ifadelerini kullandı.

Dün yurt genelinde yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin olarak da Özkes, "Türkiye'nin 81 ilinin 80 ilinde elektrik kesiliyor. Sadece Van vilayetimizde elektrik kesintisi yok, o da elektriği İran'dan aldığı için. Bu tam bir fiyasko. AKP iktidarının acziyetininin ve zafiyetinin fotoğrafı. Dün AKP'nin ampullerinin patladığının adeta bir yansıması oldu. Ülke karanlığa büründü ve ekonomik bilançosu 1 milyar dolar. İktidar bu elektrik kesintisinin arkasında bir terör imasında bulundu. Bu imadan sonra da Çağlayan Adliyesi'nde maalesef o dehşet yaşandı. AKP ülkeyi gerçekten yönetemediğinin fotoğrafları bunlar" dedi.

Bir ülkenin sevgi ve adaletle yönetilebileceğini söyleyen Özkes, "Bugün ülkede en çok muhtaç olduğumuz şey sevgidir, en çok muhtaç olduğumuz şey adalettir. Sevgi ve adaleti yok ederseniz, istenmeyen bu çirkin olaylar olabiliyor" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Diyanet İşleri Başkanlığı Cumhuriyet Halk Partisi İhsan Özkes Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title