Haberler

CHP'li Milletvekillerinden Açlık Grevi Tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, "Hükümet açılık grevi yapan bu insanların derdini dinlesin ve acilen çözüm üretsin" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, "Hükümet açılık grevi yapan bu insanların derdini dinlesin ve acilen çözüm üretsin" dedi.

CHP milletvekilleri TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Tüm, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın yaptığı açlık grevine değinerek, eylemlerinin 64'üncü gününe ulaştığını kaydetti. Tüm, "Bu insanlar Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarıdır. Yıllarca bu ülke için hizmet vermişlerdir. Başbakanlığa 250 metre mesafede açlık grevi yapıyorlar. Bu eylemi tüm dünya kamuoyu görüyor. Ancak Başbakanlık 250 metreden görmüyor, duymuyor. Bu ülkemiz adına, çok acı ve utanç verici bir durumdur. Bugün yapılan uygulamaya bakıldığında, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin ilk maddesi olan, 'bütün insanlar özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğarlar, akıl ve vicdana sahiptirler' anlayışı yok sayılmaktadır. Haksız yere mağdur ettiğiniz, açlığa mahkum ettiğiniz yurttaşların sorunlarını bir an önce çözünüz. Ülkede barış ve kardeşlik tesis etmek adına adım atınız. Hükümet açılık grevi yapan bu insanların derdini dinlesin ve acilen çözüm üretsin" ifadelerini kaydetti.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, iki insanın seslerini duyurmak istediğini ama duyuramadığını öne sürerek, "Biz de bu sesini duyuramayan iki genç akademisyene katkı vermek, sesini duyurmak adına arkadaşlarımızla beraber '24 saat yemiyoruz, içmiyoruz' diyerek seslerini duyurmaya çalışıyoruz. Biz açlık grevinin geri dönülmez noktaya gitmesini istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

40'ıncı günden sonra kritik sürecin başladığını ifade eden Şeker, "Hükümetin bir an önce diyaloğa geçmesi için de çağrımızı ilettik. İstiyoruz ki bir an önce konuşulsun, kötürüm, sakat, geri dönüşümsüz şekilde hayatlarını idame ettiremeyecekleri sakatlıkla karşı karşıya kalmasınlar" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Tüm Balıkesir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title