Haberler

CHP İstanbul Milletvekili Serter Açıklaması

"Gençlerimize hizmet veren vakıfların ve derneklerin sürekli olarak denetim altında tutulduğu, olmadık kanıtlarla boğazlanmak istendiği bir süreçte Başbakan'ın aile vakfındaki büyük mal varlığı artışını kamuoyunun vicdanına bırakıyorum"

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, "Gençlerimize hizmet veren vakıfların ve derneklerin sürekli olarak denetim altında tutulduğu, olmadık kanıtlarla boğazlanmak istendiği bir süreçte Başbakan'ın aile vakfındaki büyük mal varlığı artışını kamuoyunun vicdanına bırakıyorum" dedi.

Serter, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Vakfın, 1996 yılında İSEGEV adıyla kurulduğunu, Bakanlar Kurulu kararıyla vergi muafiyeti aldığını ve 2012 yılında TÜRGEV'e dönüştüğünü anlatan Serter, kurucuları arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yanı sıra bazı akrabaları, AK Parti milletvekilleri ve işadamlarının bulunduğunu söyledi.

İSEGEV olarak faaliyet gösterirken hiç bir taşınmazı bulunmayan vakfın 1,5 yılda toplam 104 taşınmaza sahip olduğunu ileri süren Serter, kurmayı planladığı İbni Haldun Üniversitesi için 6 milyon 450 bin lira ödenerek satın alındığı söylenen Başakşehir'deki arsanın ise TÜRGEV'in mal varlığı arasında yer almadığını dile getirdi.

Serter, "Gençlerimize hizmet veren, burs veren, çok etkili olmuş, okullar yapmış, kız çocuklarımızı okutmuş çok önemli vakıflarımız var. Bu vakıfların ve derneklerin sürekli olarak denetim altında tutulduğu, olmadık kanıtlarla boğazlanmak istendiği bir süreçte Başbakan'ın aile vakfındaki büyük mal varlığı artışını kamuoyunun vicdanına bırakıyorum" ifadesini kullandı.

Serter, gazetecilerin sorusu üzerine dershanelerle ilgili yasal düzenlemenin yarın TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda görüşülecek olmasına da değinerek, düzenlemenin alt komisyona havale edilmesinden ve ayrıntılı olarak ele alınmasından yana olduğunu kaydetti. Düzenlemenin milli eğitimde bir tasfiye sürecini de başlattığını ileri süren Serter, "Eğitim sisteminin altı üstüne getirilirken, laik eğitim ortadan kaldırılırken, 4+4+4 sistemi ile eğitim birliği yasası yok edilirken keşke bu yöneticilerimiz biraz daha dik durup seslerini çıkarabilselerdi" dedi.

Serter, bir başka soru üzerine de Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun tahliyesinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Hilmioğlu'nun rektörlüğünü yaptığı İnönü Üniversitesi'ne çağ atlatmış bir bilimadamı olduğunu söyledi. Serter,  tutuklu sanıklardan eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun da sağlık sorunları yaşadığını belirterek, haksız şekilde hapse atılan herkesin özgürlüklerine biran önce kavuşmasını diledi.

MİT ile ilgili kanun teklifine ilişkin soruyu da yanıtlayan Serter, "Bugün bu yasayı destekleyenlerin de gelecekte bundan şikayetçi olacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Bilal Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title