Haberler

CHP İl Başkanları Toplantısında Kurultay İçin 'Çarşaf Liste' Önerildi

CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, "Kurultay PM’nin oluşması gereken PM’nin oluşmasına daha kolaylık sağlayan, daha kaliteli, daha hizmet edebilir, daha çalışabilir PM için il başkanlarımızın şuan ki ortak görüşleri çarşaf liste olma konusundadır" dedi.

CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, "Kurultay PM'nin oluşması gereken PM'nin oluşmasına daha kolaylık sağlayan, daha kaliteli, daha hizmet edebilir, daha çalışabilir PM için il başkanlarımızın şuan ki ortak görüşleri çarşaf liste olma konusundadır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu hafta sonu Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleşecek olan kurultay hazırlıkları çerçevesinde Genel Merkez'de düzenlenen İl Başkanları toplantısına katıldı. Yaklaşık 2,5 saat süren toplantı sonrasında CHP İl Başkanları bir basın açıklaması yaptı. 81 il başkanı adına açıklama yapan CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, şunları kaydetti:

"Bu hafta cumartesi-pazar günü Ankara'da 35. Olağan Kurultayımız yapılacak. Bununla ilgili Sayın Genel Başkanımızın daveti üzerine 81 ilimizin il başkanları genel merkezimizde toplantıya katıldık. Bu toplantı neticesinde kurultayımızla ilgili bilgi alışverişinde bulunduk. Sayın Genel Başkanımızın çalışmalarıyla ilgili bütün il başkanlarımızla beraber çalışmalarına destek verdiğimizi Sayın Genel Başkanımıza özellikle seçim dönemlerinde göstermiş oldukları büyük performanstan dolayı kendilerine teşekkür ettik. Kurultayla ilgili görüşlerimizi bildirdik. Bütün il başkanlarımız kendi görüşlerini bizzat sayın genel başkanımıza ilettiler. Bu hafta sonu yapılacak kurultayımızın büyük bir coşku, demokrasi ve kardeşlik havası içerisinde geçeceğine inanıyoruz. Bütün il başkanlarımız buna destek verecekler. İl başkanlarımız ve kurultay delegelerimiz Ankara'ya gelmeye başladılar. Toplantılarımız devam ediyor. Önümüzdeki dönem CHP'yi temsil edecek ve CHP Parti Meclisi'ni oluşturacak arkadaşlarımızla ilgili görüşlerimizi ilettik sayın genel başkanımıza. Bu arkadaşlarımızın nasıl olması gerektiği bölgelere göre dağılımı nasıl olması gerektiği konusunda görüşlerimizi bildirdik. Bu konuyla ilgili sayın genel başkanımızın da düşüncelerini il başkanı olarak aldık."

"İL BAŞKANLARIMIZIN ŞUAN Kİ ORTAK GÖRÜŞLERİ ÇARŞAF LİSTE OLMA KONUSUNDADIR"

Bir gazetecinin kurultayda blok listemi mi çarşaf liste mi olacağı sorusuna CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, "Bizim CHP'nin tüzüğü çarşaf listedir. Aksi bir önerge olmadığı sürece bizim yarın ki kurultaya gidiş şeklimiz çarşaf listedir. Partinin tüzüğünde çarşaf liste yazıyor" yanıtını verdi.

Ankara İl Başkanı Keskin ise, "İl kongrelerinde blok liste olan illerimiz oldu. Ama şöyle blok liste olan illerimiz oldu. Adaylarımız karşılıklı olarak blok liste konusunda anlaştılar ve blok listelerimiz oluştu. Fakat burası kurultay. Kurultay PM'nin oluşması gereken PM'nin oluşmasına daha kolaylık sağlayan, daha kaliteli, daha hizmet edebilir, daha çalışabilir PM için il başkanlarımızın şuan ki ortak görüşleri çarşaf liste olma konusundadır" ifadelerini kullandı.

"KURULTAYDA DİVAN BAŞKANI OLARAK OY BİRLİĞİYLE SAYIN MURAT KARAYALÇIN ÖNERİLDİ"

Kurultayda divan başkanlığı için eski İl Başkanı Murat Karayalçın'ın önerilmesiyle ilgili soru üzerine İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, şu değerlendirmede bulundu:

"Kurultayda divan başkanı olarak oy birliğiyle Sayın Murat Karayalçın önerildi. Genel başkanımızın da önerisiydi. Öyle bir süreçte CHP kurultayı oluyor ki hem coğrafyamız itibariyle, Türkiye'nin yanlış politikaları nedeniyle Ortadoğu'da başta Suriye'de başlamak üzere iç savaşların tetiklendiği bunda bizimde Türkiye olarak önemli sorumluluğum oldu. Hala yanlış politikalarla bu tetikleniyor. Bütün Türkiye'nin gözleri bizim bu kurultayın üstünde diye düşünüyoruz. Genel başkanımız şunu söyledi; "PM'yi isteyenler oraya kartvizit için değil, kariyer planlaması için değil gerçekten bunu algılayabilen ve bu davanın insanı olmak isteyen tekrar CHP büyük bir çalışmayla Türkiye'de harekete geçerek, yeniden Türkiye'yi kendi iktidarında özgürlüğün, kardeşliğin ve barışın ülkesine dönüştürme hedefine odaklı yeni genç kadın ağırlıklı vizyoner arkadaşlarımızdan ve bu davaya inanmış arkadaşlarımızdan PM'ye önerin. Biz il başkanları olarak buna dikkat edeceğiz."

"BİZ ÇALIŞMALARINDAN MEMNUN OLDUĞUMUZU İLETTİK"

"81 il başkanı da Kılıçdaroğlu'na destek verecek mi?" sorusu üzerine Keskin, "Bir seçimli kurultaya gidiyoruz. Seçimli kurultayda başka adaylarımızda olabilir. O nedenle il başkanlarının Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun arkasında olduğu ve desteklendiği herkes tarafından bilinmektedir. Ancak bunu il başkanları olarak bizim kurultay öncesi il başkanları olarak deklare etmemiz pek uygun görülmüyor. Genel başkanımızda bu konudan rahatsız. Ancak sayın genel başkan böyle bir deklarasyon yapmamızı istemiyor zaten. Biz çalışmalarından memnun olduğumuzu ilettik. Keşke CHP 'nin her il, ilçe başkanı, her milletvekili, her ferdi Sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu kadar çalışabilse ve partiye emek verebilse diye düşünüyoruz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun PM için il başkanlarından 5 isim istediği hatırlatılarak, ortak isim olup olmadığının sorulması üzerine Canpolat, "CHP örgütü birlikte kol kola Türkiye'yi önümüzdeki süreçte iktidara taşıyabilecek bir kongreye hazırlıyoruz. Bu kongrede CHP'nin bütün illerinin önerileri genel başkanımız tarafından alındı. Ortak isimler ağırlıklı olarak PM'ye önerilecek dışarıda partiye katkı sunacak arkadaşlarımızda olacak. CHP birlik, beraberlik içinde kurultaya gidiyor. Bu kurultay CHP'nin iktidar önünü açan bir kurultaya dönüşecektir" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Adnan Keskin Türkiye Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title