Haberler

Kılıçdaroğlu, Madenciler İçin Grup Toplantısını Kısa Tuttu

Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, grup toplantısında 301 madencinin ismini tek tek okudu ve "Af diliyorum, hakkınızı helal edin." diyerek kürsüyü terk etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık olağan grup toplantısını  Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçiye adadı. Milletvekillerini, şehit 301 işçi için saygı duruşu için ayağa davet eden CHP lideri, ölen işçilerin isimlerini alfabetik sıraya göre tek tek okudu.


(CHP'li vekiller Kılıçdaroğlu'nu ayakta dinledi)

"BUGÜN SÖYLENECEK SÖZLERİN ANLAMI YOK"

Kılıçdaroğlu, işçilerin isimlerini okuduktan sonra af dileyerek "Bugün söylenecek sözlerin anlamı yok. Hakkınızı bize helal edin." dedi ve konuşmasını bitirdi. 

VEFAT EDEN ASLANOĞLU'NU DA ANDI

Kılıçdaroğlu, grup salonuna gelişinin ardından kürsüye çıkarak, "Bugün matem günümüz" dedi. Önce Aslanoğlu'nun vefatından duyduğu üzüntüyü dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:


(CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun oturduğu sıraya çiçeklerle çevrelenmiş bir fotoğrafı ve karanfiller konuldu.)

"Ona gruplar üstü grup başkanvekili ünvanını takmıştım. Her partiden dostu, herkesle gönül bağı olan saygı değer bir arkadaşımızdı. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Sevenlerine, dostlarına, eşine, çocuklarına, başsağlığı ve Allah'tan sabır diliyoruz. 

"301 İNSANIMIZI HAKKIN RAHMETİNE GÖNDERDİK"

Bugün matem günümüz. Avrupa'nın en çok iş kazası yaşanan ülkesinde bir büyük ihmal ve sömürü düzeni içinde onurlarıyla çalışırken 301 insanımızı Hakkın rahmetine gönderdik. Onlar, 'yüz karası değil, kömür karası. Böyle kazanılır ekmek parası' diyenlerdi. Onlar alın terini ekmeğe katık eden insanlardı." 

"HAKKINIZI BİZE HELAL EDİN"

"Bugün matem günümüz. Söylenecek her söz yaşadığımız bu acı hakikat karşısında aciz kalır. Sadece söyleyeceğim şudur; aziz şehitlerimiz ülkenin vicdan sahibi bütün güzel insanları adına, insanlık adına aziz ruhlarınızdan af diliyorum. Hakkınızı bize helal ediniz. Allah'ın ve yüce milletimin önünde söz veriyorum ki geride bıraktığınız yetimlerinizin, gözü yaşlı eşlerinizin, gözü yaşlı anne ve babalarınızın haklarını her ne pahasına olursa olsun sonuna kadar aramak bizim namus borcumuzdur. Hepinize şükranlarımı sunuyorum. Hepimizin başı sağolsun."


(Vekillerin çok üzgün oldukları görüldü)

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Ferit Mevlüt Aslanoğlu Kemal Kılıçdaroğlu Soma Politika Haberler

title