Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaş Açıklaması

"AKP hükümeti, kültür ve sanat üzerindeki baskılara son vermelidir.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, "AKP hükümeti, kültür ve sanat üzerindeki baskılara son vermelidir. Sanat özgür olmalıdır, sanatçı özgürce üretebilmelidir" görüşünü savundu.

Karakaş, yazılı açıklamasında, iktidar partisinin "sanata ve sanatçılara yönelik sansürcü, baskıcı tutumunun" sürdüğünü iddia etti.

Bu tutumu kınadığını belirten Karakaş, şu ifadeleri kullandı:

"Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu kez de Goethe'nin 'Güneş Batarken Bile Büyük' oyunu ile Yeton Neziray'ın 'Geçtim ama Tiyatrodan' oyunlarına sansür uyguladı. Bu oyunlardaki bazı repliklerin 'müstehcen ve argo' olduğu bahanesiyle çıkartılması için baskı yaptı. Bu müdahaleye karşı çıkan Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünü Vekaleten yürüten Mustafa Kurt istifa etti. Bakan tarafından göreve getirilen Kurt, bu gibi müdahalelerin sansür olduğunu ve kabul edilemeyeceğini belirtti. Bu son olay ve istifa da göstermektedir ki AKP hükümeti sanata ve sanatçıya yönelik baskı ve sansürünü devam ettirmektedir. Bu demokrasi için olmazsa olmaz olan ifade özgürlüğünün ve eleştirel düşüncenin yok edilmesi demektir. AKP hükümeti, kültür ve sanat üzerindeki baskılara son vermelidir. Sanat özgür olmalıdır, sanatçı özgürce üretebilmelidir." - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Ercan Karakaş Mustafa Kurt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title