Haberler

CHP Bursa Milletvekili İrgil Açıklaması

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, terörle ilgili araştırmanın en son 2007'de yapıldığını belirterek, terör ve terör örgütlerinin araştırılması için verdiği önergeye destek istedi.

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, terörle ilgili araştırmanın en son 2007'de yapıldığını belirterek, terör ve terör örgütlerinin araştırılması için verdiği önergeye destek istedi.

İrgil, düzenlediği basın toplantısında, 90 bin öğretmen açığı olduğunu dile getirerek, "Şubat ayında öğretmen ataması konusunda planlama yok. Sadece öğretmen ataması değil genelde kamuya atama konusunda da sıkıntı olacağı anlaşılıyor. Tulumbada su bitmiş. Bu yüzden atama yapılmayacak, kamuda mevcut kadrolar kaydırılarak boşluk giderilecek, benim düşüncem bu." diye konuştu.

İstanbul'da polislerin şehit olduğu patlamanın, son 1,5 yılın 13'üncü patlaması olduğunu ifade eden İrgil, bu patlamalarda 500'e yakın sivilin hayatını kaybettiğini, güvenlik kuvvetlerinden şehit olanların sayısının ise 500'i geçtiğini söyledi.

CHP'li İrgil, Türkiye'nin Ortadoğu'da, terörün en çok yaşandığı ülkeler arasında yer aldığını iddia ederek, "Eskiden kırsalda olurdu, şimdi şehirlerde oluyor." dedi.

Terörle ilgili araştırmanın en son 2007'de yapıldığını belirten İrgil, terör ve terör örgütlerinin araştırılması için önerge verdiğini ve bu önergesine destek istediğini kaydetti.

Ceyhun İrgil, terör örgütlerinin gerçekleştirdiği patlamalar olduğu zaman, bu patlamalara duygusal tepkiler vermek yerine bu olayları önlemek için çözüm yollarının aranması gerektiğini ifade ederek, "Çünkü biz hemen yarın unutuyoruz ve bunu da unutacağız. Duygusal reaksiyonlarla bunu çözmek mümkün değil. Bu yüzden bu konuları önleme konusunda araştırma yapmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Ceyhun İrgil Politika Haberler

title