Haberler

CHP Bursa Milletvekili Erdemir Açıklaması

"Gönül ister ki Erdoğan, yasada boşluklar olsa dahi siyasi etiğin, hakkaniyetin gereği olarak kamu kaynaklarını kendi şahsi kampanyası için harcamasın"

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, cumhurbaşkanlığı seçimi kampanya finansmanının yasayla şeffaf bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini belirterek, "Gönül ister ki Erdoğan, yasada boşluklar olsa dahi siyasi etiğin, hakkaniyetin gereği olarak kamu kaynaklarını kendi şahsi kampanyası için harcamasın" dedi.

Erdemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin, Dünya Ekonomik Forumu'nun 2013 küresel toplumsal cinsiyet uçurumu sıralamasında 136 ülke arasında 120. sırada, kadınların ekonomiye katılımında 136 ülke arasında 127. sırada yer aldığını ifade etti.

Türkiye'de kadınların iş gücüne katılım oranının yüzde 30 olduğunu anlatan Erdemir, üst düzey bürokrat ve yöneticilerin yüzde 10'unun, milletvekillerinin ve yerel yöneticilerin yüzde 14'ünün, 81 il belediye başkandan dördünün, bir valinin ve bir bakanın kadın olduğunu kaydeden Erdemir, Cumhurbaşkanlığı seçiminin kampanya döneminde cinsiyet eşitliğine ilişkin politikaların paylaşılması gerektiğini dile getirdi.

Erdemir, Türkiye nüfusunun yarısını oluşturan kadınların eşitlik beklentilerine yönelik politikaları duyma ve buna göre karar verme hakkı olduğunu belirtti.

Erdemir, Başbakan Erdoğan'ın kampanya döneminde devlet kaynaklarını kullanmasının eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine, yasalarda kampanya finansmanının ayrıntılı çerçevesinin yer almadığını söyledi.

Türkiye'nin, dün benzeri kampanya finansmanı örneklerinin çok uzağında olduğunu ifade eden Erdemir, şöyle konuştu:

"Bu da Erdoğan örneğinde görüldüğü gibi, bir yanda çıkar çatışmasını, bir yanda da kamu kaynaklarının kişisel siyasi kampanya için kullanımını mümkün kılıyor. Gönül isterdi ki şeffaflık ve hesap verebilirlik temelinde kamp finansmanı düzenlemesi olsun ve yasalarla bu alan güvence altına alınsın. Siyasette ve toplumsal hayatta herşey yasalarla belirlenmiyor. Siyasi etik kavramı var. Yasalardan, yönetmeliklerden boşta kalan alanlarda bireylerin, siyasetçilerin erdemine, etiğine, sağduyusuna güveniyoruz. Gönül ister ki Erdoğan, yasada boşluklar olsa dahi siyasi etiğin, hakkaniyetin gereği olarak çıkar çatışması yaratacak durumlardan kaçınsın, kamu kaynaklarını kendi şahsi kampanyası için harcamasın. Umarım Meclis, en kısa zamanda görevini yapar ve Türkiye'yi şeffaf ve hesap verebilir kampanya finansmanı yasasına kavuşturur." - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Aykan Erdemir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title