Haberler

CHP 56 yıl sonra Artvin Yusufeli'nde kazandı

Güncelleme:

CHP, 56 yıl sonra Artvin'in Yusufeli ilçesinde belediye başkanlığını kazandı. İlçe merkezi ve köylerinin Yusufeli Barajı'nın suları altında kalması sonucu yeni yerleşim yerinde yapılan ilk yerel seçimlerde CHP'li Barış Demirci, ilçe belediye başkanı seçildi.

Yusufeli'nin Yusufeli Barajı nedeniyle suları altında kalmasıyla taşındığı yeni yerleşim yerinde, ilk kez yapılan 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre, CHP'li Barış Demirci, ilçe belediye başkanı seçildi. Bu sonuca göre CHP, 56 yıl sonra ilçeyi yeniden kazanmış oldu.

BARAJ İLÇEYİ SU ALTINDA BIRAKTI

Yusufeli ilçesinde Çoruh'un üzerine projelendirilip, temeli 26 Şubat 2013'te atılan, 275 metre gövde yüksekliğiyle Türkiye'nin en yüksek, dünyanın 5'inci en yüksek barajı Yusufeli Barajı ile Hidroelektrik Santrali (HES) inşası tamamlandı. 22 Kasım 2022'de su tutmaya başlayan baraj, Yusufeli ilçe merkezi ile Yeniköy, Tekkale, Irmakyanı, Çeltikdüzü, Çevreli, İşhan ve Meşecik köylerini su altında bıraktı.

CHP 56 yıl sonra Artvin Yusufeli'nde kazandı

YENİ İLÇEDE İKİNCİ SEÇİM

Baraj suları altında kalan Yusufeli ilçesinden göç edenler, yeni ilçede 2023 Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonrası 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde ikinci kez sandık başına gitti. 153 yıllık tarihinde 7'nci kez taşınma süreci yaşanan Yusufeli halkı, ilk kez 5 yıl görev alacak belediye başkanını seçmek için oylarını kullandı.

YENİ İLÇEDE İLK BAŞKAN

Sonucu merak edilen ilçelerden biri olan Yusufeli'de, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin resmi olmayan sonuçlarına göre, oyların yüzde 46,97'sini alan CHP'li Barış Demirci seçildi. Yeni yerleşim yerindeki seçimlerde ayrıca kullanılan 4 bin 406 oyun 4 bin 183'ü de geçerli sayıldı. Kesin olmayan sonuçlara göre; oyların 1965'ini alan CHP'li aday, 56 yıl sonra Yusufeli Belediyesi'ni kazanmış oldu. AK Parti'li aday ise yüzde 45, 85'lik oranla 1918 oyda kaldı. İlçede CHP'li Cemil Güngör, 1968-1973 yılları arasında belediye başkanlığı yapmıştı.

BARIŞ DEMİRCİ KİMDİR?

Barış Demirci, 1984 yılında Artvin'in Yusufeli ilçesinde dünyaya geldi. Hukuk mezunu Demirci, 2008 yılında Yusufeli ilçesinde avukatlık yapmaya başladı. Halen aynı ilçede mesleğini sürdüren Demirci, 2013'te ilçe başkanı olduğu CHP'den 2019'da Yusufeli Belediye Başkan adayı oldu. 2024 seçiminde de yeniden CHP'den aday olan Demirci, evli ve 2 çocuk babası.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Yusufeli Barajı Barış Demirci Yusufeli Demirci Artvin Politika Haberler

500

Yorumlar (5)

AYHAN BAYRAK:

Çok yazık o kadar hizmete nankörler

29
28
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

Hizmetle değil, algiyla seçim kazanıldığini, gençlerin ve emeklilerin çok etkili olduğunu AKP ne zaman öğrenecek...Hizmet belediyeciliğin unutup, sosyal medya üzerinden algı belediyeciliği ve algı siyasetini oğrenmezsse bundan sonra hiçbir seçim kazanamaz..Avucunu yalar..Dünyada da böyle

34
10
yanıtYanıtla
nnnnn:

Bu arada çok haklısın yorumunda.

yanıt6
yanıt1
Tolga Tplg:

Millet nankör yapaçak bir şey ypk. Hizmet etmeyeçeksin o kadar

10
4
yanıtYanıtla
Domates Salçası:

hizmete değil yalan dolana oy veren sosyal medyada yatıp kalkan milletin ne zaman uyanacaksın?

11
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title