Haberler

Canan Kaftancıoğlu resmen bombaladı: Kılıçdaroğlu olmasaydı, İmamoğlu profilinde birisi İBB Başkan adayı olamazdı

Güncelleme:

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, seçim sonuçlarını ve siyasi gelişmeleri değerlendirdi. İstifa çağrılarının yapıldığı Kemal Kılıçdaroğlu'na sahip çıkan Kaftancıoğlu, "Yakışmayacak bir şekilde itibarsızlaştırılıyor. Kılıçdaroğlu Genel Başkan olmasaydı CHP'de benim gibi bir siyasi aktör olamazdı. Çok büyük ihtimalle Ekrem İmamoğlu profilinde birisi de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olamazdı" dedi.

Yaptığı çıkışlarla adından sıklıkla söz ettiren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, son açıklamalarıyla da yeni bir polemik başlatacak. Bir süredir aralarının bozuk olduğu iddia edilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında konuşan Kaftancıoğlu, "Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan olmasaydı Cumhuriyet Halk Partisi'nde benim gibi bir siyasi aktör -beğenirsiniz, beğenmezsiniz- olamazdı. Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan olmasaydı çok büyük ihtimalle Ekrem İmamoğlu profilinde birisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olamazdı. O zaman da mesela "sağcıydı" derlerdi; eş dost, tanıdık, il başkanı, yakını kim ise getirir onu belediye başkan adayı yaparlardı." ifadelerini kullandı.

"YAKIŞMAYACAK ŞEKİLDE İTİBARSIZLAŞTIRILIYOR"

Yaptığı açıklamalarda sık sık gündeme gelen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, son röportajında önemli mesajlar verdi. Seçim yenilgisinin ardından istifa çağrılarının yapıldığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sahip çıkan Kaftancıoğlu, "Bugünlerde 'Gitmeli, bırakmalı' diye bence yakışmayacak bir şekilde itibarsızlaştırılıyor, bunun korkunç karşısında olduğumu bir kez daha söylemek isterim. Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'ne Genel Başkan olduğunda parti sosyal demokrat bir parti, bir şekilde o günün siyasi gerçekliğidir vs. sebep önemli değil, toplumun bir alanına sıkıştırılmıştı. Kemal Kılıçdaroğlu'yla birlikte parti solun, sosyal demokrasinin bütün yelpazesine açılması için kararlı bir süreç yürüttü. Bu süreci yürütürken 12 yıl önce olduğu noktayla bugünkü noktaya baktığımda parti yeni siyasi aktörler kazanmaya başladı, toplumun daha geniş bir tabana yayıldı." dedi.

Canan Kaftancıoğlu resmen bombaladı: Kılıçdaroğlu olmasaydı, İmamoğlu profilinde birisi İBB Başkan adayı olamazdı

"KILIÇDAROĞLU OLMASAYDI, İMMAOĞLU PROFİLİNDE BİRİ İBB BAŞKANI ADAYI OLAMAZDI"

Sözcü'ye konuşan Kaftancıoğlu, zaman zaman aralarında gerginlik yaşandığı iddia edilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da göndermede bulundu. Kaftancıoğlu, "Kendimden örnek vereyim, Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan olmasaydı Cumhuriyet Halk Partisi'nde benim gibi bir siyasi aktör -beğenirsiniz, beğenmezsiniz- olamazdı. Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan olmasaydı çok büyük ihtimalle Ekrem İmamoğlu profilinde birisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olamazdı. O zaman da mesela "sağcıydı" derlerdi, eş dost, tanıdık, il başkanı, yakını kim ise getirir onu belediye başkan adayı yaparlardı. Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan olmasaydı gencecik milletvekilleri siyasette varlık gösteremezdi. Bunların katlanarak artması lazım ama bu süreçler bir zamandır, birdenbire bir sihirli değnekle bu işler yapılmaz. Şimdi tam da bu söylediğim şeylerin topluma, daha geniş bir tabana yayılması ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin -Genel Başkan'ın ifadesiyle söylüyorum- güvenli limana ulaşabilmesi için o örgütlü yapısının da güçlendirilerek o umutsuz olan kesimleri yeniden umutlandırabilmeyi başarabileceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Canan Kaftancıoğlu Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu İstanbul Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (23)

Benim Kkk:

Sunlardan bu memlekete hayir bekleyenlerin aklina yanarim

65
8
yanıtYanıtla
Muzaffer Rttuo:

Körlerle sağırlar birbirini ağırlar...

59
6
yanıtYanıtla
Erdem Yiğit:

Canan kaftancıoğlu kimdir? Bu devlete 'katil devlet' diyen, sözde katledilen ermeniler için taksim de saygı duruşunda bulunan bir kişiliktir. Bilmeyenlere hatırlatmak istedim.

55
8
yanıtYanıtla
FATİH ARSLAN:

Sen bir kılıçdaroğlu iki. İkinizde bu partiden girmedikçe hiç bir seçimi kazanamazsınız. İkinize de bu millet oy vermez. Gerçi sizin derdiniz de iktidar olmak değil.

53
5
yanıtYanıtla
mesut:

Olmasaydı da olmasaydınız keşke..

50
8
yanıtYanıtla
Osman Yurdakul:

Mesut keşke siz de hiç olmasaydınız

yanıt5
yanıt26
mesut:

Sanada iyi bayramlar Osman..

yanıt16
yanıt0
Uğur Deniz:

Keşke olmasaydin

41
7
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

doğru söylüyor ama kılıçtaroğlu bir siyasetçi olamayacak kadar dürüst biridir siyasetçi dediğin her zaman sözüne itibar edilmeyen kendi çıkarlarını halkın ve ülkenin çıkarlarının üzerinde gören kişi demektir o yüzden bırakıp gitsin oraya katukullinin şahını yapacak üç kağıtçı yanar döner biri gelsin ülkemizde öyleleri itibar görüyor

10
34
yanıtYanıtla
Hasan Yandik:

Sade ne kadar sade ve boş yazı yazmışsın sizin gibiler sayesinde daha çok beklersiniz başa gelmeyi yurtdışındasın öyle biliyorum hangi kanalları izlediğin belli oluyor sana nasıl anlatıyorlar bu adamı kardeşim güven vermiyor kimseye anlayın şunu

yanıt16
yanıt1
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title