Haberler

Buğra Kavuncu, İYİ Parti Teşkilat Başkanlığı görevinden istifa etti

Güncelleme:

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve 31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Buğra Kavuncu, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Seçimi yüzde 0,63 oyla tamamlayan Kavuncu'nun eşi ve kızıyla birlikte oy kullandığı sandıktan kendisine yalnızca üç oy çıkmıştı.

İyi Parti'nin 31 Mart'taki yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı gösterdiği Buğra Kavuncu, İYİ Parti Teşkilat Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Yerel seçimlerde İstanbul'da yüzde 0,63 oy alan Buğra Kavuncu, X'teki sosyal medya hesabından uzun bir açıklama yayınlayarak istifa kararını kamuoyuna duyurdu.

Buğra Kavuncu'nun açıklamasının tam metni ise şu şekilde:

"31 Mart yerel seçim sonuçları gösterdi ki; büyükşehirlerde yarış genelde iki parti arasında geçmiş ve seçmen istediği adaya oy vermekten çok, istemediği parti ya da aday kazanmasın diye karşındaki en güçlü adaya yönelmiştir. Bir diğer durum ise daha önce ittifak yapılan İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana gibi büyükşehirlerin birçoğunda parti aidiyeti neredeyse yok olmuştur. İttifak sisteminin, büyük partileri güçlendirirken oy oranı biraz daha az partileri erittiği aşikârdır. Katı bir ideolojik görüşü olmayan, makul ve hayatın gerçekleriyle yüzleşerek ona göre politika belirleyen, merkeze konumlanacak bir partinin varlığını devam ettirmesi için yerel yönetimlerde iddia ortaya koyması önemlidir. Aksi halde başka bir partinin aparatı haline gelme riskini taşımaktadır. Seçim sonuçları bunu bir kez daha tescil etmiştir.

Buğra Kavuncu, İYİ Parti Teşkilat Başkanlığı görevinden istifa ettiBuğra Kavuncu

Bilindiği üzere, partimiz genel seçimler sonrası 31 Mart yerel seçimlerine ittifaksız girme kararı almış ve tüm ülkede aday belirleme süreci başlamıştır. Bu süreçte, kamuoyuna da yansıyan bazı isimler haricinde İstanbul için adaylık talebinde bulunan olmamıştır. Parti içerisinde de bu doğrultuda bir gelişme olmayınca görev bana düşmüştür. Ben de partim için bu sorumluluğu seve seve üstlendim.

"SEÇİMLERİ BEKLEDİĞİMİZİN ÇOK ALTINDA BİR SONUÇLA TAMAMLADIĞIMIZI KABUL ETMEK ZORUNDAYIZ"

Alınan karar sonrası çalışmalarıma başladım ve daha iyi bir belediye başkanı olacağım iddiasıyla seviyeyi düşürmeden, projelerimi anlattım. Eleştirilerimi sıraladım. Hatta eleştirilerimi beğenmeyen ve yetersiz bulan da oldu, kamuoyundan dozu çok kaçırdığımı dile getiren de oldu. Kimisi boşuna çok çalışarak kendimi hırpaladığımı kimisi ise kasıtlı olarak çalışmadığımı iddia etti. Bütün bunlara rağmen, ben partimin adını en onurlu şekilde inandığım ve doğru bulduğum şekilde ayakta tutmaya çalıştım ve mücadele ettim. Ancak seçimleri beklediğimizin çok altında bir sonuçla tamamladığımızı kabul etmek zorundayız. Tüm bu şartlar altında, ben de üzerime düşen sorumluluğu yerine getirerek, gerek yapılacak olan olağanüstü kongremizin daha sağlıklı ve demokratik bir ortamda yapılabilmesi, gerekse İstanbul'da aldığımız sonuçla doğrudan ilişkili olarak, 8 aydır yürütmekte olduğum Teşkilat Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.

"İSTİFA KARARIMI SEÇİM AKŞAMI ALDIM"

Özellikle parti içinde şahsıma yönelen bazı eleştirileri de cevaplamam gerekirse; Seçim akşamı almış olduğum istifa kararımın, Genel Başkanımızın pazartesi günü yapacağını duyurduğu açıklamanın ardından duyurulması hususunda çalışma arkadaşlarımızla görüş birliği oluştu. Bundan ötürü de bu açıklamayı bugüne bıraktığımı ifade etmeliyim. Başta İstanbul İl Başkanımız Yücel Coşkun olmak üzere, bu süreçte arkamda durma ve çalışma konusunda vicdanı rahat olan İstanbul il ve ilçe teşkilatımıza, bütün yol arkadaşlarıma ve özellikle İstanbul Gençlik Kolları Başkanımız Muhammet Akyüz nezdinde bütün gençlik kollarına teşekkürlerimi sunuyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Buğra Kavuncu, İYİ Parti Teşkilat Başkanlığı görevinden istifa ettiBuğra Kavuncu ve ailesi

OY KULLANDIĞI SANDIKTAN KENDİSİNE 3 OY ÇIKMIŞTI

Öte yandan İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Teşkilat Başkanı olarak görev yapan Buğra Kavuncu oyunu İstanbul'un Eyüp ilçesine bağlı Göktürk semtinde kullanmıştı. Eşi ve kızıyla birlikte 2254 No'lu sandıkta oy kullanan Kavuncu'ya sadece 3 oy çıkmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Buğra Kavuncu İYİ Parti İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500

Yorumlar (9)

Janoo Jsnoo:

Çok doğru bir karar yulun açık olsun akıllı. Gururlu insanlarının yapmasi gereken de tam budur

72
7
yanıtYanıtla
mstfa Uygr:

Zatan İmamoğluyla beraber calistı,İbb de bir kadro açılmıştır ona.

28
48
yanıtYanıtla
Kralçıplak:

Zararın neresinden dönersen kardır

14
2
yanıtYanıtla
hikmet yaşar:

ben yanılmışım özür dilerim bu adama karısı kızı da oy vermez demiştim 3 oy çok bile almış

7
2
yanıtYanıtla
Seyit sari:

Bu da gösteriyor iyi partiyi kimlerin kurduğunu

0
0
yanıtYanıtla
Hayri :

Boşuna parti kurdurup adama masraf yaptırmayın verin partiyi Ağıralioğlu na partiyide kurtarsın hepinizi de zaten olacağı da o gözüküyor

0
0
yanıtYanıtla
Adam Bey:

İyi parti bitirildi Akşener tarafından. Saraya gelin gitmek üzereydi ama akılı aniden yerine gelirken kongre vakti geldi.

0
0
yanıtYanıtla
Orhan Özsoy:

İmamoğlu abisinin yanına gider. Eminim kendisine bile oy vermemiştir.

0
0
yanıtYanıtla
Mert Kafkas Sahin:

Merak AKsener. Adı üstünde. Akp elemanı amacı Kılıçdaroğlu İmamoğlu ve yavaş arasına fitne sokmak ve kavga ettirmekti. Yapamayınca cildiriyor kadin.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title