Haberler

Bomba iddia: CHP'li belediye başkanları devreye girdi ama İnce'yi "tarafsız kalma" kararından vazgeçiremediler

Güncelleme:

Memleket Partisi Merkez Yürütme Kurulu, 2. tur seçimlerine yönelik alacağı kararı belirlemek için dün bir araya gelirken parti genel merkezinde gerçekleştirilen toplantıdan 28 Mayıs'ta tarafsız kalma kararı çıktı. Kulislere düşen iddiaya göre, karar öncesi İnce'nin fikrini değiştirmek için CHP'li belediye başkanları Zeydan Karalar, Hasan Akgün ile Tanju Özcan devreye girdi ancak bu girişimden sonuç alınamadı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 2. tur seçimlerinde kimi destekleyeceğine yönelik alacağı kararı belirlemek için dün kurmaylarıyla bir araya geldi. Toplantıdan 2. tur seçimlerinde tarafsız kalma kararı çıkarken, Muharrem İnce "Çekildiğimizde hangi noktadaysak oradayız. Açık bir destek bildirmeyeceğiz" dedi.

CHP'Lİ BAŞKANLAR DEVREYE GİRDİ ANCAK...

İnce'nin aldığı tarafsızlık kararı bir kesimin büyük tepkisini çekerken, Ankara kulislerinde toplantı öncesinde yaşanan bir gelişme konuşulmaya başlandı. İddiaya göre, İnce'nin, ikinci turda Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi yönünde karar alması için Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün devreye girdi.

GÖRÜŞME SONUÇ VERMEDİ

Ancak önceki gün İnce ile yapılan görüşme "sonuç vermedi." İnce'nin kendisi hakkındaki iddialar nedeniyle hâlâ "CHP'ye kırgın olduğu" belirtilirken partisini "doğrudan bir adaya yönlendirmeyeceğini söylediği" ileri sürüldü.

MERKEZ YÖNETİM KURULU KARAR AŞAMASINDA İKİYE BÖLÜNDÜ

Memleket Partisi Merkez Yönetim Kurulu toplantısında, parti yönetiminin "Kılıçdaroğlu'nun desteklenmesi" ve "seçmenin serbest bırakılması" yönünde ikiye bölündüğü belirtildi. Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre yaklaşık iki buçuk saat süren toplantı sonrasında İnce, ikinci tur seçimleri için "tarafsız kalma" tavrını korudu. Partide, "herhangi bir adayın desteklenmemesi" kararının altında "İnce'nin seçmenin kararına saygı duymasının olduğu" kaydedildi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Merkez Yürütme Kurulu Memleket Partisi Zeydan Karalar Hasan Akgün Tanju Özcan Karalar Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

Carsambali:

Kendisine cekilmesi icin yapmadiklari kalmadi..Birde utanmadan gel bize destek ol diyorlar..Ya sabir...

153
50
yanıtYanıtla
atilla çekiç:

kim tehdit ve para verdi onu da bir öğrensen ya sabır. siz hakkaten görmüyormusunuz yada akşama kadar hangi yandaş kanalı izliyorusnuz

yanıt19
yanıt45
Bayram Galeri:

Sende yandaş kanalı izlemesen böyle konuşmazdın sende taraf tutuyorsun ya sabır

yanıt3
yanıt4
atilla çekiç:

neyse siz 5 yıl sonra 70 suriyeli millet vekilini görünce biz ne yaptık dersiniz SİZ KENDİNİ MİLLİYETÇİ SANANLARI GÖRECEĞİZ

yanıt11
yanıt12
Rafflesia:

Tarafsız kalacağı bir zamanda değiliz kimse kusura bakmasın. Döviz almış başını gidiyor. Halk açlık sınırında. Mülteciler konusu zaten bela oldu. Hala elini taşın altına koymuyor. Yazıklar olsun.

63
126
yanıtYanıtla
Blackened:

Lan bi bitmediniz, adamın hayatini zindan ettiniz, lanet olsun sizin gibi düşünenlere! Akplisine,mhplisine ettiğiniz hakaretlere alıştık ta bu adamlar sizdendi la sizden! Bu kadar mı gözünüz döndü?

yanıt34
yanıt7
Carsambali:

Meral gibi tukurdugunu yalatmaya calisiyorlar..Dayan Ince..Ne tehdit ne santaj sana boyun egdirmesin..Dik dur egilme bu santajcilara..

109
46
yanıtYanıtla
Osman Öner:

Bunlar ne arsız, her türlü pisliği yapın sonra da destek istemek ne kirli zihniyet

74
21
yanıtYanıtla
sivri:

neden tarafsız kaldığını bilen biliyor şeçimden sonra bakın zafer partisi bile duruşunu bozdu biz bozmadık diyecek uyanık

15
25
yanıtYanıtla
atilla çekiç:

zafer partisi ne yaptıki

yanıt0
yanıt0
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title