Haberler

Binali Yıldırım: Uygar dünya Filistin'deki vahşete sessiz kalıyor

Güncelleme:

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Filistin'deki vahşetin durdurulması için ses çıkmamasını eleştirdi.

Binali Yıldırım : " Dünya, Gazze'de yaşanan etnik temizlik karşısında susuyor"

NEVŞEHİR - Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, "Bugün Filistin'de maalesef bir vahşet yaşanıyor. 7 bin civarında masum çocuk bombalar ile katledildi. Zalimce saldırılar ile katledildi. Bu katliam ve etnik temizlik karşısında uygar dünya ne yazık ki susuyor. Sesini çıkarmıyor. Buradan bu vahşetin durdurulması için elinde imkan olanlar maalesef sesleri çıkmıyor" dedi.

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, çeşitli temaslarda bulunmak ve Öğretmen Semiha Yıldırım Kızılay Anaokulunun açılışını yapmak üzere Nevşehir'e geldi. Açılış öncesi cuma namazını Kurşunlu Camii'nde kılan Binali Yıldırım, ardından Nevşehir Valiliğini ziyaret etti. Burada Valilik Şeref defterini imzalayan Yıldırım, Nevşehir Valisi Ali Fidan'dan il hakkında bilgiler aldı. Yıldırım, Valilik ziyaretinden sonra Nevşehir Belediye Başkanlığını ziyaret ederek Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran'dan bilgi aldı.

"Son 20 yıl içerisinde sınıf sayımızı yüzde yüze yakın artırdık"

Eşi adına yaptırılan anaokulunun açılışında katılan Binali Yıldırım yaptığı konuşmada, "Bizim başlattığımız bu proje 2016 yılında Kızılay İstanbul Şubesi ile geliştirilen bir proje. Kızılay Genel Merkezi de projeye sahip çıktı. Kızılay markasıyla ve Semiha hanımefendinin himayelerinde bu projeyi başlattık. Projenin adı 81 ile 81 anaokulu. Anaokulu meselesi aslında basit bir mesele değil" dedi.

"Bütçeden aslan payını eğitime ayırdık"

Binali Yıldırım, AK Parti iktidara geldiğinde en büyük bütçenin savunma sanayi bütçesi olduğuna dikkat çekerek, "Biz bunu tersine çevirdik. Bütçeden aslan payını eğitim alacak. Taşa toprağa yapacağımız yatırımın miadı belli. Ama insana yapacağımız yatırımın süresi yok. Eğitim bakanlığının bütçesini bir numara yaptık. Bu gelenek halen devam ediyor. Son yirmi yıl içerisinde sınıf sayımızı yüzde yüze yakın artırdık. 76 üniversiteden 209 üniversiteye çıktık. Bizim 20 milyon okula giden öğrencimiz var. Yani dünyadaki 60 ülkenin nüfusundan fazla bizim öğrencimiz var" dedi.

"Uygar dünya ne yazık ki susuyor"

Gazze'de yaşanan vahşete de değinen Binali Yıldırım, "Dünyadaki birçok çocuk bizimkiler kadar şanslı değil. Bugün Filistin'de maalesef bir vahşet yaşanıyor. 7 bin civarında masum çocuk bombalar ile katledildi. Zalimce saldırılar ile katledildi. Bu katliam ve etnik temizlik karşısında uygar dünya ne yazık ki susuyor. Sesini çıkarmıyor. Buradan bu vahşetin durdurulması için elinde imkan olanlar maalesef sesleri çıkmıyor. İsrail hepsini esir almış vaziyette. Ancak şunu görüyoruz, bu ülkelerin kamuoyları yöneticilerinin tersine bu meseleye daha çok sahip çıkıyor. Bu insanlık için gelecek için umut verici bir şey. Bu gün İsrail yönetimine kayıtsız şartsız teslim olanlara karşılık Avrupa'da Amerika'da ve bir çok ülkede Filistinliler ile dayanışma için her gün daha fazla insan sokağa iniyor. Yöneticilerini sıkıştırıyor. Bu zulmün durdurulması için çok büyük baskı yapıyor. Şimdi kısa süreli bir ateşkes sağlandı. Umut ediyoruz ki bu ateşkes kalıcı hale gelsin ve bu zülüm bir daha yaşanmasın" dedi.

Daha sonra Öğretmen Semiha Yıldırım Kızılay Anaokulunun açılışı yapıldı. Açılışa 28. Dönem TBMM Başkanı ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım, Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

Açılış sonrası anaokulunu gezen Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım bir süre çocuklarla sohbet ederek, hediye verdi. Okul bahçesinde oluşturulan kış bahçesine de Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım tarafından ağaç dikimi yapıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Binali Yıldırım Filistin Dünya Dış Politika Genel Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title