Haberler

Binali Yıldırım: Ülkemizi Türkiye'nin Yüzyılı Yapmak Boynumuzun Borcudur

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Kastamonu'da yaptığı konuşmada, ülkenin gelişimi için var güçleriyle çalışacaklarını belirtti. Yıldırım, ayrıca eğitimde yapılan yatırımlara da değindi.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Ülkemizi Türkiye'nin Yüzyılı yapmak boynumuzun borcudur. Bunun için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Kendisi ve ailesinin katkılarıyla yapılan Safizer Mehmet Karaman Kızılay Anaokulu'nun açılışına katılmak üzere Kastamonu'ya gelen Yıldırım, partisinin Kastamonu İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, İstanbul seçimlerinde Kastamonuluların kendisine destansı destek verdiğini söyledi.

Yerel seçimlerde İstanbul'u alacaklarını belirten Yıldırım, "Biz Cumhur İttifakı'nı diğer ittifak gibi kurmadık. Bunların ittifakı zor ittifak. Kurdular, dağıldılar ama bizi bir araya getiren memlekettir. 'Mesele memleketse gerisi teferruattır' diyen anlayış bizim ittifakımızı kurdu. İttifakımız 15 Temmuz ile daha da kuvvetlenerek bugünlere geldi. Bundan sonra da Cumhur İttifakı devam edecek. Çünkü bu, partiler arası bir ittifak değil, memleketin milli ve yerli değerlerini muhafaza etmeye yönelik bir ittifaktır." diye konuştu.

Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

"1999 depreminde devleti, devleti yönetenlerin tepkisiyle 6 Şubat depremini kıyaslayın. Bozkurt'ta, Çatalzeytin'de, İnebolu'da yaşanan o büyük felakette nasıl karşılık verildiğini, nasıl zamanla yarışıldığını hepiniz biliyorsunuz. İlk günlerde geldim buraya, felaketin büyüklüğünü gördüm. Bir aileden 4 kişiyi çocuklarıyla, eşiyle toprağa verdik. Gidenleri getiremeyiz ama yok olan evler, iş yerleri, hepsi çok hızlı şekilde yapıldı. Bütün devlet, devlet kurumları, herkes seferber oldu. Aynı şekilde dünya diyor ki, '6 Şubat gibi bir deprem bizim memleketimizde, ülkemizde olsa bunun altında kalırdık' ama elhamdülillah, böyle bir milletimiz var ki ilk andan itibaren neyi var neyi yok, aldı yola düştü. 110 milyar dolar büyük bir yıkım. 110 bin kilometrekarelik bir alan. 14 milyonun doğrudan etkilendiği büyük bir felaketten bahsediyoruz. 50 binin üzerinde can verdik."

Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da tüm zorlukları aşacaklarını dile getiren Yıldırım, "Ülkemizi Türkiye'nin Yüzyılı yapmak boynumuzun borcudur. Bunun için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Belki büyük bir eser değil ama aile olarak eğitime hizmet amacıyla yaptığımız anaokulunun açılışını gerçekleştireceğiz. Evlatlarımız, yavrularımız, onlar birer fidan. Arazide fidan olmayınca arazinin kıymeti olmaz. İşte o arazide o fidanı yeşertecek olan da bu kurumlardır." diye konuştu.

Yıldırım, AK Parti döneminde eğitimde önemli yatırımlar yapıldığına işaret ederek, "Derslik sayısını üç katına, öğretmen sayısını 500 binden 1 milyon 200 bine çıkardık. Geçen hafta okullar açıldı, 20 milyon evladımız, büyüğü, küçüğü, ilkokuldan, okul öncesinden, lise sona kadar derslerine başladı. 20 milyon ne demek biliyor musunuz? 20 milyon, dünyadaki 70 ülkenin nüfusundan fazla. Sadece öğrenci sayımız bu, elhamdülillah." ifadelerini kullandı.

Programa AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ve Serap Ekmekci, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü de katıldı.

Yıldırım, Kastamonu Valisi Meftun Dallı ve Belediye Başkanı Vidinlioğlu'nu da makamlarında ziyaret etti.

Kaynak: AA / Politika

Binali Yıldırım Kastamonu Türkiye Eğitim Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title