Haberler

-Bdp'li Aksoy Açıklaması

"Cezaevlerinde süregelen sorunlar artarak devam ediyor"

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, cezaevlerinde süregelen sorunlar artarak devam ettiğini savundu.

Aksoy, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, barış ve çözüm süreci olmasına rağmen gözaltı ve tutuklama furyasının bir baskı ve sindirme aracı olarak uygulanmaya devam ettiğini öne sürdü.

Son bir içerisinde sadece Şırnak ve ilçelerinde 50'den fazla kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 20'sinin çocuk olmak üzere 36 kişinin tutuklandığını belirten Aksoy, "Ne  yazık ki bu gözaltı ve tutuklama furyasına, her gün yenileri eklenmektedir" dedi.

Aksoy, tutuklanan 14 ve 17 yaşlarındaki M.K ve F.T'nin Mardin Cezaevinde "onur kırıcı muameleye tabi tutulduğunu, şiddet uygulandığını, Ankara'ya getirilirken 13-14 saat süreyle su ve yemek verilmediğini" öne sürerek, Adalet Bakanlığı'nın Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'ne müfettiş göndermesini istedi.

Aksoy, Sincan Cezaevinde de 11 ağır hasta tutuklu ve hükümlüden üçünün durumunun ağır olduğunu ve hayati tehlikelerinin bulunduğunu söyleyerek, "Cezaevlerinde süregelen sorunlar artarak devam ediyor, çıplak arama rezaleti devam ediyor" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Halil Aksoy Mardin Ağrı Bdp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title