Haberler

BBP Genel Başkan Yardımcısı Karacan Tekirdağ'da

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, partisinin Tekirdağ'daki bir programına katılarak, ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, partisinin Tekirdağ'daki bir programına katılarak, ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu.

30 Mart seçimlerine az bir süre kala seçim çalışmaları kapsamında Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde partisinin 'birlik ve beraberlik kahvaltısı' programına katılan Bayram Karacan, "Türkiye genelinde BBP'nin varlığını hissettirecek teşkilat çalışmaları gerçekleştiriyoruz" dedi.

BBP'nin 2009 seçimlerinden 21 belediye kazanarak çıktığını anımsatan Karacan, "Biz 21 belediyeyi de iktidar partisinden aldık. Toplumumuzda, 'iktidarda hangi parti varsa belediyeyi de o parti alırsa hizmet daha iyi gelir' şeklinde yanlış bir algı var. Son 5 yılda tüm siyasi partilerin belediye sayısı azalırken, partimiz ise 21 olan belediye sayısını 24'e yükseltti" diye konuştu. Sivas Belediyesi'ni de iktidar partisinden aldıklarını belirten Karacan, "Sivas'ta 5 yılda 5 kattan fazla hizmet yapmadıysak seçimlere girmeyeceğiz dedik. İstediğiniz ortamda tartışalım dedik; cevap çıkmadı. Bizden önce belediye personeline maaş ödeyemiyordu. 100 milyon bütçesi, 170 milyon TL de borcu vardı. Biz bütçeyi 225 milyona yükselttik. Borcu da 62 milyona indirdik. Belediyede en düşük ücreti de net bin 520 TL'ye yükselttik" ifadelerini kullandı.

"HERKES BİRBİRİNİ SUÇLUYOR"

Konuşmasına ülke gündemini uzun süredir meşgul eden yolsuzluk soruşturmasına değinerek devam eden Karacan, "Dünya tarihinde böyle bir şey yok. Savcılar ve kolluk kuvvetleri hallaç pamuğu gibi oradan oraya savruluyor. Eğer savcı birilerini kovuşturuyorsa, birileri de bunu engelliyorsa, ortada bir rahatsızlık var demektir. Devletin aygıtları çalışamaz durumdadır. Herkes birbirini suçluyor. Eğer ortada bir operasyon varsa bunu önce hükümetin tespit etmesi gerekirdi" dedi.

"Bir ülkedeki hukuk sistemine iktidar güvenmiyorsa, halk neden güvensin?" diye soran Karacan, BBP olarak tarzlarının, başkalarının günahı üzerinden siyaset yapmak olmadığını, sorumlu, yol gösterici siyaset yapmayı tercih ettiklerini dile getirdi. Tokyo Belediye Başkanı'nın bir özel hastaneden 500 bin dolar para aldığı için yargılandığını söyleyen Karacan, "Yapılan mahkemede, belediye başkanının 500 bin doları borç olarak aldığı ve geri ödediği tespit edildi. Fakat bahse konu belediye başkanı, 'Japon halkı benim o parayı borç aldığıma inanmadı' diyerek istifa etti" açıklamalarında bulundu.

"BU ÜLKEDE ALPEREN ZİHNİYETİNE İHTİYAÇ VAR"

Vatandaşın kamu malını iktidara emanet ettiğini söyleyen BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, "Yöneticiler birer emanetçidir. Müslümanın en önemli özelliklerinden biri de emanete ihanet etmemesidir. Bu ülkede Alperen zihniyetine ihtiyaç vardır" diye konuştu.

'Güçlü arsız olursa, haklı da suçlu olur' sözüne vurgu yapan Karacan, "Ülkenin Güneydoğusu'nda kendi mahkemelerini kurdular, vergi adı altında haraç topluyorlar. Bunları kimse görmüyor. Adam keleşi omzuna takmış, kasabada dolaşıyor. Devletin savcısı, kaymakamı arkasını dönüyor" ifadelerini kaydetti.

Ülkede barışa karşı çıkanların aklından zoru olduğunu söyleyen Bayram Karacan, "Fakat milletin bölünmez bütünlüğünü korumak adına da her türlü fedakarlığa katlanmak zorundayız. Yoksa ecdat bize hesap sorar" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Büyük Birlik Partisi Bayram Karacan Çerkezköy Tekirdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title