Haberler

Bakan Yıldırım, İzmir'de Ibm'in Açılışına Katıldı

IBM'in şubesinin açılışına katıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'de

IBM'in şubesinin açılışına katıldı. Türkiye'nin bilişim sektöründeki büyümesinin yüzde 20'nin altına düşmediğini belirten Bakan Yıldırım, sektörde Türkiye'nin öncelikli ülkeler arasında yer aldığını söyledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, iki günlük İzmir temaslarını IBM İş Sürekliliği ve Olağanüstü Durumu Merkezi'nin açılışını yaparak sonlandırdı. 1938 yılından bu yana IBM'in faaliyet gösterdiğini belirten Bakan Yıldırım, söz konusu merkezin kat aralığında mütevazi bir yerde hizmet vermesini yadırgadığını belirterek, "İzmir'in gittikçe bilişimde artan önemini IBM ziyaretinde gördük. IBM gibi bir asırlık bir şirketin Türkiye'de böyle bir iki kat gibi yerlerde mütevazi faaliyet göstermesini de yadırgıyoruz. Asırlık firmaların bayraklarını dalgalandıran siteler olması lazım. Böyle binaların katlarında hizmet olmaz. Bu IBM'e yakışmaz. Bir asırlık geçmişiniz olacak, dünyanın önde giden bilişimin öncüsü, bilgisayarın öncüsü olan bir firmanın burada bu mütevazi yerlerde hizmet vermesi doğrusu ne IBM'e, ne İzmir'in şanına yakışan bir şey değil. Ümit ederim kısa sürede IBM kendi sitesini kurar ve bayrağını da İzmir'de dalgalandırmaya başlar" dedi.

"BİLİŞİMDE BÜYÜME YÜZDE 20'NİN ALTINA DÜŞMEDİ"

Bakan Yıldırım, Türkiye'nin bilişim sektöründeki büyümesinin yüzde 20'nin altına düşmediğine dikkat çekerek, sektörde Türkiye'nin öncelikli ülkeler arasında yer aldığını söyledi. Bakan Yıldırım, "Bir gelişme alanımız var ki bu diğerlerine fark atıyor. Türkiye ortalama yüzde 7'ye yakın büyüdü ama bir alanda büyüme hiçbir zaman yüzde 20'lerin altına düşmedi, o da bilişim. IBM ve benzeri firmalar Türkiye'nin öncelikli firmaları arasında. Altyapı kuvvetli. Gelişmiş birçok ülkeden Türkiye'nin altyapısı daha kuvvetli. Gerek mobil iletişimde, gerek geniş bant internette hem kalite hem büyüme hızıyla dikkat çeken bir ülke haline geldik. 2003 yılında Türkiye interneti çevirmeli internetti. Bağlanacağım derken karın gurultusu gibi bir ses gelirdi. O günlerden bugünlere geldik. Şimdi artık geniş bant var. Erişim çok hızlandı. Sadece İzmir'de değil, Hakkari'de, Şırnak'ta, Iğdır'da da aynı geniş bant erişimini göreceksiniz. Mezrada da aynı kalitede erişim sağlanıyor. İstiyoruz ki bölgesel fark olmasın. Sayısal uçurum ortadan kalksın. Bunun için yapıyoruz. Vatandaş nerede olsun olsun bilgiye erişimde mağdur olmasın" diye konuştu.

"AR-GE İÇİN YILDA 300 MİLYON LİRALIK KAYNAK"

Türkiye'nin yüksek teknolojiyi ve stratejik ürünleri destekleme kararı aldığını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Yüksek teknolojiyi, stratejik ürünleri Türkiye destekleme kararı aldı ve bu konuda da her türlü teşviki vereceğiz. Ar-Ge konusunda biz hükümetin verdiği genel desteğin yanı sıra Bakanlık olarak sadece bilişimle sınırlı ve çok yüksek teknolojilerle sınırlı olmak üzere Ar- Ge Yasası çıkardık. Çok ciddi fon oluşturduk. Yıllık 300 milyon liraya kadar bir kaynağı genç girişimcilere, fikir projesi olanlara, kurumsal anlamda araştırma yapacak kurumlara tahsis etme kararı verdik. 2013 yılında bunu uygulamaya koyacağız. Ar-Ge desteği, 2003 yılında milli gelirin binde 4'ünden azdı, bugün yüzde 1'e yaklaştı. 2023 hedef milli gelirin yüzde 3'ünü Ar-Ge kaynağı olarak ayırmak. Bazıları Ar-Ge'ye ayrılan payın gereksiz olduğunu düşünüyor. 'Alıyorlar bir şeyler yazıp çiziyorlar' diyorlar. 100 hayal projesinden 10'u fikir projesine dönüşür ve bir tanesi tutarsa, voleyi vurursak Türkiye'yi ayağa kaldırırız."

IBM Küresel Teknoloji Hizmetleri Bölüm Müdürü Günseli Zeren Karadere ise, İzmir'de deniz, hava ve kara ulaşımı kolaylığına, global yatırımların cazibe merkezi olmasına dikkat çekerek, 2012 yılında IBM'in ülke genelinde teknoloji kullanımını yaygınlaştırarak kalkınmaya destek olma stratejisi doğrultusunda İstanbul ve Ankara'dan sonra üçüncü şubesini İzmir'de açtığını anlattı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Binali Yıldırım Türkiye İzmir Ibm Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title