Haberler

Bakan Eroğlu: Enflasyon Canavarı Kalmadı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti iktidarının büyüme oranıyla dünyanın gıptayla izlediği bir ülke haline döndüğünü söyledi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti iktidarının büyüme oranıyla dünyanın gıptayla izlediği bir ülke haline döndüğünü söyledi. Gayretli çalışmalarla enflasyonu yüzde 4'e düşürdüklerini söyleyen Bakan Eroğlu, "Daha önceden enflasyon canavarına yeniliyorduk. Şimdi tam tersi oldu ve artık enflasyon canavarı diye bir şey kalmadı" dedi. Kürtçe şarkıların çalındığı törenle Suruç Ovası sulama projesinin temelini atan Bakan Eroğlu, Suruç'ta bulunan ve 1980 yılından itibaren kapalı tutulan Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın da en kısa sürede açılarak, Şanlıurfa'dan Suriye'ye ulaşımın 3 kapıdan yapılacağının sözünü verdi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere dün gece Şanlıurfa'ya gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, sabah saatlerinde Suruç'un Suriye sınırında bulunan Mürşitpınar Sınır Kapısı'na gitti. Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak ile birlikte sınır kapısında inceleme yapan Bakan Eroğlu, daha sonra Suriyeli yetkililer ile de sınır kapısının aktif hale getirilmesine ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Bakan Eroğlu, buradaki temaslarının ardından Suruç'a geçti ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 'Suruç Ovası Sağ ve Sol Sahil Sulama Projesi'nin temel atma törenine katıldı. Kürtçe şarkıların çalındığı tören alanına gelen Bakan Eroğlu, burada kendisini karışlayan vatandaşlarla tokalaştı.

Polis'in yoğun güvenlik önlemi aldığı temel törende platforma çıkarak vatandaşlara hitap eden Bakan Eroğlu, Suruçlulara ilk olarak Suriye sınırındaki Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın açılacağı müjdesini verdi. Mürşitpınar Sınır Kapısı'nı ziyaret ettiğini ve Suriyeli yetkililer ile de görüştüğünü anlatan Bakan Eroğlu, "Şanlıurfa'ya, 3. sınır kapısı en kısa sürede açılacak. Mürşitpınar bir an önce açılacak, bu konuda hazırlıklarımız devam ediyor. Ayrıca sınır kapısına giden yolun yapımı için de Vali Nuri Okutan'a talimat verdim. İnşallah en kısa sürede tamamlanacak" dedi.

Suruç'un yıllardır en büyük sorunu olan susuzluğa son verecek projelerin yapıldığını anlatan Veysel Eroğlu, AK Parti hükümetinin iktidarında Türkiye'nin büyüyen ve dünyada örnek gösterilen bir ülke olduğunu ifade etti. GAP'ın biran önce tamamlanması için de GAP Eylem Planı'nın devreye girdiğini anlatan Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye olarak artık dünyada başımız dik dolaşıyoruz. Türkiye ile bazı ülkeler arasında vize kalktı. Ekonomik büyüme ile dünyada ilk üçe girdik. 8.9 büyüme oranı ile Türkiye şu anda Avrupa birincisidir. Daha önceleri enflasyon canavarına yeniliyorduk. Şimdi tam tersi oldu enflasyon yüzde 4'e düştü ve artık enflasyon canavarı diye bir şey kalmadı. Yine Türkiye'nin en büyük projesi olan GAP, başbakanımızın da belirttiği gibi 2013 yılında tamamlanacak. Bunun için ödemeler on misli artırıldı. Bu bölgenin en büyük sorunu olan ve suya hasret kalan Suruç Ovası, 12 Aralık 2012 tarihinde saat 12'de suya kavuşmuş olacaktır."

Bakan Eroğlu konuşmasının ardından beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte temel atma butonlarına basıp, projenin hayırlı olması dileğinde bulundu. Eroğlu'nun konuşması sırasında DSİ projelerinde taşeron olarak çalışan bir grup işçi düşük ücret aldıkları gerekçesiyle bir işyerinin çatısında pankart açtı. Bir grup işçinin açtığı pankart, çatıya çıkan polis ekipleri tarafından indirildi.

TÖREN SONUNDA BALON İZDİHAMI

Bakan Eroğlu'nun ilçeden ayrılmasının ardından tören alanının süslenmesinde kullanılan balonları almak isteyen çocuklar arasında izdiham yaşandı. Tören alanına yakın yerdeki ilköğretim okulundan çıkan öğrenciler, alanda bulunan balonlardan almak için birbiriyle yarıştı. Balonlardan daha fazla alabilmek için birbiri ile zaman zaman kavga eden öğrenciler polis ve vatandaşların araya girmesiyle sakinleştirildi.

Öte yandan Bakan Eroğlu, tören sonrası helikopter ile Suriye'ye hareket etti. Suriye'deki tek Türk toprağı olan, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından koruma altına alınan Süleyman Şah türbesinde inceleme yapacak olan Bakan Eroğlu, daha sonra çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a geçecek.

AL,ÖP - Şanlıurfa / Suruç

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title