Haberler

Bakan Çavuşoğlu: "Kurumlar Güçlü Olacak, Devlet Güçlü Olacak"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yapılacak seçimle yeni bir safhaya geçilecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yapılacak seçimle yeni bir safhaya geçilecek. Bürokrasiyi azaltacağız. Kurumlar güçlü olacak, devlet güçlü olacak, millet için var olduğunu unutmayacak" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulunarak iş adamları, vatandaşlar ve turizmcilerle bir araya geldi. Yönetmenliğini Selman Kayabaş'ın yaptığı ve başrolünü Burak Hakkı'nın üstlendiği Alaaddin Keykubat'ın yaşamını anlatan "Alaaddin" belgeselinin tanıtımı da, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılımıyla yapıldı. Bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Bakan Çavuşoğlu, Alanya'yı fetheden Alaaddin Keykubat'ın yaşamının ilçede çekilmesinin kendileri için önemli olduğunu söyledi.

"Elimizden gelen desteği vereceğiz"

Bakan Çavuşoğlu, "Alanya'yı fetheden Keykubat'ın bir kişinin yaşamının Alanya'da çekilmesi bizim içim önemli. Keykubat tarihi kimliğinin dışında önemli devlet insanlarından biri. Bundan dolayı Alanya'da kurulan devlet üniversitesine Alaaddin Keykubat adını verdik. Bundan dolayı ona teşekkürlerimizi sunmak istedik ve isminin Alanya'da bir devlet üniversitesinde yaşamasını istedik. Farklı kaynakçalarda anlatımlar da var ama halkımız bazı detayları bu belgeselle beraber, Keykubat'ın bilmediğimiz yönlerini de görmüş olacağız. Bu belgesel için de bu kişiyi canlandıracak olanın Burak Hakkı olması önemli. Kendisinin Alanya ile güçlü bağları var. Kendisi benim dostum. 7 yıldır Alanya'ya gelmiyormuş. Elimizden gelen desteği vereceğiz. Bize ne düşüyorsa yapmaya hazırız" dedi.

Tanıtımda Yönetmen Selman Kayabaşı, filmde Osmanlı Devleti'nin kuruluşunu ve alt yapısını hazırlayan Selçuklu'yu anlatmak istediklerini söyledi. Son dönemlerde yapılan geçmiş dönem dizileriyle halkın geçmişe olan ilgisini gördüklerini aktaran Kayabaşı, "TRT'de Diriliş Ertuğrul var, bu döneme ilgi artıyor. Çekimlerin bir kısmı Alanya'da bir kısmı İstanbul'da gerçekleştirilecek. Desteği için Çavuşoğlu'na teşekkür ederim" dedi.

Oyuncu Burak Hakkı da, Alaaddin Keykubat'ı ders kitaplarından bildiğini, Keykubat'ın ilime, sanata verdiği önemle Selçuklu'yu zirveye çıkarttığını, Sinop'ta yaptığı tersanenin ardından ikincisini Alanya'da yaparak Alanya'yı ikinci başkent yaptığını söyledi. Hakkı, ayrıca filme olan ilgisi ve yardımlarından dolayı Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'na da teşekkür etti.

Bakan Çavuşoğlu tanıtım toplantısının ardından Mahmutlar Mahallesi'ndeki AK Parti Seçim ofisini açılışına katıldı.

"Hedefimiz stratejik ürünler"

Ziyarette konuşan Bakan Çavuşoğlu, "Antalya, Türk ekonomisine gerek tarımda, gerek ticarette gerek inşaatta ve sanayide, yüksek teknolojik ürünler üretiyor. Bizim önceliğimiz de yeni süreçte stratejik ürünler ve yüksek teknolojiyle üretim. Dış ticaret dengesini sağlamak ve cari açığı bitirmek için hangi ürünleri ithal ediyoruz ve hangilerini üretiriz. Önceliğimiz bu yeni süreçte hedefimiz stratejik ürünler. Zaten birçoğu stratejik yatırım kapsamına aldık. Yapılacak seçimle yeni bir safhaya geçilecek. Bürokrasiyi azaltacağız. Kurumlar güçlü olacak, devlet güçlü olacak, millet için var olduğunu unutmayacak. Dünya değişiyor, Türkiye de değişiyor ama baktığınızda çoğu zaman milletin gerisinde kalıyoruz. Mantalite değişikliğini yapamıyoruz. Yılların alışkanlığını değiştirmek çok zor ama yenilikleri hızlı yakalamamız lazım. Milletin gerisinde hizmet ederken geri kalmayalım. Dünyadaki gelişimi yakalayalım ama tüm kurumlarla buna ayak uydurmalıyız. Yeni yatırımlarla bunu sağlayacağız. Meclisimiz daha da güçlenecek. Yasa tasarılarını milletvekilleri hazırlayıp sunacak. Halkın sorunlarını milletvekilleri daha iyi bilir" dedi.

Çavuşoğlu programını esnaf ziyareti, iftar programı, turizmci ziyareti ve gecenin sonunda ise sahur programına katılarak sonlandıracak. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mevlüt Çavuşoğlu Burak Hakkı Alanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title