Haberler

Aydın'da en fazla oy artışı Efeler'de yaşandı

Güncelleme:

Aydın İl Seçim Kurulu tarafından açıklanan 2. tur geçici sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu birçok ilçede oylarını artırırken en fazla oy artışı Efeler ilçesinde oldu.

Aydın İl Seçim Kurulu tarafından açıklanan 2. tur geçici sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu birçok ilçede oylarını artırırken en fazla oy artışı Efeler ilçesinde oldu.

Ülke genelinde olduğu gibi Aydın'da da yaşanan cumhurbaşkanlığı seçim yarışında İl Seçim Kurulu geçici sonuçları açıkladı. Aydın'da listede yer alan 877 bin 737 seçmenden 760 bin 782 seçmen toplam 2 bin 720 sandıkta oy kullanırken, kullanılan oyların 751 bin 268'i geçerli, 9 bin 514'ü geçersiz oldu. İl Seçim Kurulu tarafından askıya çıkarılan sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı yarışında il genelinde Kemal Kılıçdaroğlu 449 bin 559 oy alırken, Recep Tayyip Erdoğan 301 bin 709 oy aldı.

"Sandığa giden seçmen azaldı, adayların oyları arttı"

Geçtiğimiz 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen 1. tur seçimlerindeki katılım oranlarına göre 2. tur seçimlerinde seçmen sayısında düşüş yaşanırken, cumhurbaşkanlığı için yarışan adaylar ilçelerdeki oylarını artırdı. En fazla oy artışının yaşandığı ilçe ise Efeler oldu. Efeler'deki oylara bakıldığında Kemal Kılıçdaroğlu birinci tura göre oyunu 5 bin 69 artırırken, Recep Tayyip Erdoğan oyunu bin 937 artırdı.

Aydın'ın büyük ilçelerine bakıldığında Nazilli ilçesinde Kemal Kılıçdaroğlu 3 bin 221, Recep Tayyip Erdoğan bin 67, Söke ilçesinde Kemal Kılıçdaroğlu bin 341, Recep Tayyip Erdoğan 350, Çine ilçesinde Kemal Kılıçdaroğlu bin 11, Recep Tayyip Erdoğan 755 oy artırdı.

"En az fark Yenipazar'da"

Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı için yarıştığı seçimlerde Aydın'da Kılıçdaroğlu, birinci çıkarken, 2 aday arasındaki en az oy farkı Yenipazar ilçesi, en fazla oy farkı ise Efeler ilçesinde oldu. Yenipazar'da Recep Tayyip Erdoğan 4 bin 470 oy alırken, Kemal Kılıçdaroğlu 4 bin 94 oy aldı. Efeler ilçesinde ise Kemal Kılıçdaroğlu 120 bin 615 oy alırken, Recep Tayyip Erdoğan 75 bin 483 oy aldı.

Aydın genelindeki seçimlerde ilçelere göre oy oranları da belli olurken, Recep Tayyip Erdoğan'ın en fazla oy aldığı ilk 3 ilçe 75 bin 483 oy ile Efeler, 45 bin 130 oy ile Nazilli, 29 bin 124 oyla Söke oldu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun en fazla oy aldığı ilk 3 ilçe ise 120 bin 615 oy ile Efeler, 60 bin 672 oy ile Kuşadası, 58 bin 643 oy ile Nazilli oldu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Efeler Aydın Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title