Haberler

Arakan'a Giden Vekiller, İhik'e İzlenimlerini Aktardı

Türkiye’den, Arakan’a giden milletvekilleri, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonuna (İHİK) izlenimleri hakkında bilgiler aktardı.

Türkiye'den, Arakan'a giden milletvekilleri, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonuna (İHİK) izlenimleri hakkında bilgiler aktardı.

Bangladeş'e göç etmek zorunda kalan Arakanlı Müslümanların yaşadığı kampları ziyaret eden milletvekilleri izlenimlerini TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu ile paylaştı.Milletvekillerini dinleyen AK Parti Elazığ Milletvekili ve İHİK Başkanı Ömer Serdar, kendilerinin de bölgeye bir ziyaret gerçekleştireceğini ifade etti.

Milletvekillerinin Arakan ziyaretinin komisyon için oldukça önemli olduğuna değinen İHİK Başkanı Ömer Serdar;" Bölgede yaşanan krizi komisyon olarak yakından takip ediyoruz. Arkadaşlarımız bu dramı yerinde gördü ve gözlemlerini aktardı. Arakan'da hak ihlalleri ürkütücü boyutlarda. Rohingya Müslümanlarına yapılan zulüm ve baskılar kaygı verici. Myanmar hükümetinin Arakanlı Müslümanlara uyguladığı katliamdan kaçmayı başaran Arakanlılar, Bangladeş'deki kamplarda ve sınıra yakın yerlerde hayata tutunmaya çalışıyor. Yüz binlerce insan Budist çetelerin tehdidi altında"dedi.

Bu insanlık dramının bitmesi için neler yapılabilir diye milletvekillerinin ziyaret gerçekleştirdiğini ifade eden Serdar," Milletvekili heyetimiz bu ziyarette kamplarda yaşayan insanların sorunlarını dinledi. Bölgedeki insani yardım kuruluşlarından bilgiler aldı ve Türkiye'den yardım götürdü. Kendilerine teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti olarak her zaman mazlumun ve mağdurun yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Arakan'daki dramı bitirmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Önümüzdeki dönemde de İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu olarak bölgeye bir ziyaret yapmayı planlıyoruz. Türkiye, dünya mazlumlarının tek umudu"diye konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ömer Serdar Bangladeş Elazığ Arakan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title