Haberler

Ankara kulislerini hareketlendiren iddia! Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti ile ayrı ittifak peşinde

Güncelleme:

Millet İttifakı'yla ilgili olarak ortaya atılan yeni iddia Ankara kulislerini hareketlendirdi. Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu'nun İYİ Parti ve DEVA'yı da yanına alarak CHP'nin içinde olmadığı bir ittifak kurmak istediği öne sürüldü.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamanın perde arkasında üçüncü ittifak arayışı olduğu ortaya çıktı. Davutoğlu'nun, İyi Parti'yi de yanına alarak Millet'ten bağımsız üçüncü bir ittifak kurmak istediği belirtildi.

"GÖRÜŞMELERİ YENİ İTTİFAK GİBİ YORUMLAMAMAK LAZIM AMA BUNLAR DA KONUŞULMALI"

Davutoğlu'nun, Babacan ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada 'yeni ittifak' mesajı vermesi kulisleri hareketlendirdi. Davutoğlu ile Babacan, önceki gün bir araya geldi. Görüşmenin ardından Davutoğlu, yaptığı açıklamada, "Görüşmeleri yeni ittifak gibi yorumlamamak lazım ama bunlar da konuşulmalı" ifadelerini kullandı.

"DAVUTOĞLU'NUN İZLEDİĞİ POLİTİKA KONUSUNDA RAHATSIZLIKLARIN YAŞANIYOR"

Davutoğlu'nun bu ifadeleri sonrasında kulislerde yeniden "Merkez sağ siyasette yeni bir ittifak mı doğuyor" sorularını beraberinde getirirken, edinilen bilgilere göre Millet İttifakı içindeki bazı partilerde "Davutoğlu'nun izlediği politika konusunda rahatsızlıkların yaşandığı" belirtiliyor. Başta CHP ve İYİ Parti olmak üzere altı muhalefet partisi, "güçlendirilmiş parlamenter sistem" için birlikte çalışıyor. Ortak masadaki genel başkan yardımcıları arasında "sorun yaşanmazken", Davutoğlu'nun ise "Gelecek Partisi daha fazla görünür olmalı. Neden sürekli İYİ Parti ve CHP gündemde" şeklinde "serzenişte bulunduğu" iddia ediliyor.

"KILIÇDAROĞLU'NUN ADAY OLMAMASI YÖNÜNDE İKNA ETMEYE ÇALIŞIYOR"

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre siyasi parti temsilcileri, "Davutoğlu'nun en başından bu yana Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı'na aday olmasını istemediğini" belirtiyor. Görüşmelerde de Davutoğlu'nun zaman zaman diğer partilerin genel başkanlarına "AK Parti tabanı CHP'ye oy vermek istemiyor" şeklinde değerlendirmelerde bulunduğu da ifade edilirken, Davutoğlu'nun Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmelerde de "Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması yönünde ikna etmeye çalıştığı" ileri sürülüyor. Ancak Kılıçdaroğlu'nun, "tüm görüşmelerde kendi parti politikasına göre hareket ettiği, Davutoğlu'nun yorumlarına da nezaketle yanıt vermekten yana tavır izlediği" belirtiliyor.

"GÜÇLÜYÜM" MESAJI VERMEK İSTİYOR

Davutoğlu'nun uzun süreden bu yana aklında "merkez sağ bloktan oluşan bir ittifakın yattığı" ileri sürülürken, "Gelecek Partisi, İYİ Parti'yi de yanına alarak, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ile yeni bir ittifakın da mümkün olduğunu düşündüğü, ancak bu duruma İYİ Parti'nin sıcak bakmadığı" belirtiliyor.

İYİ Parti ile birlikte Demokrat Parti ve Saadet Partisi'nin de "Davutoğlu'nun bu düşüncesine katılmadığı, eğer 2023 seçimlerinde muhalefet cephesi ortak hareket edecekse, bunun ancak Millet İttifakı ile birlikte olması gerektiğine" işaret ediliyor. Davutoğlu'nun bu tavrı diğer siyasi partilerde de "Meclis'te grup kurmak, 'ben güçlüyüm' mesajı vermek istiyor. Bu nedenle de üçüncü ittifakı kast ederek 'Bunlar da konuşulmalı' diyor. Davutoğlu hep ön planda yer almak istiyor" şeklinde yorumlanıyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu Meral Akşener Deva Partisi İYİ Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

adem seferi:

İfadeye bak güçlü parlamenter sistemmiş. Parlamenter sistemin güçlüsü mi olur. 90 lara döndürmekte kararlılar ülkeyi parlamenter sistemde ekonomiden sorumlu bakanın ortalama ömrü 6 ay hükümetlerin ortalama ömrü 2 yıl. Neredeyse hiçbir seçim zamanında yapılamıyor ülkenin kaynakları partilerin seçim çalışmalarına akıyor. Bunların tek dertleri o kaynaklara 2 yılda bir erişmek.

59
45
yanıtYanıtla
Umit Cetin:

bunların alayını toplasan bir Erdoğan etmez

48
49
yanıtYanıtla
GERÇEKÇİ...!!!!!:

Allah aşkına yüzde 1 oy oranı bile olmayan parti, nerede neyi değiştirebilir,,,,maho ağanın seçimi gibi yarın karısı bile oy verirmi bilemem kendisine....

82
13
yanıtYanıtla
Yusuf Çelebi Sarıbaş:

Bunların topunu toplasan bir cacık olmaz.Aranan adam olsaydınız kiminiz MHP den Kiminiz AKPARTİ den ve sağdan soldan kopup gereksiz parti kurup %1 oyun peşine düşmezdiniz.

50
24
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Millet ittifakı dimdik ayaktadır ve seçim gününü beklemektedir. AKP'den ayrı gibi duran ve AKP'ye çalışan numune partiler bu ittifakı karıştıracak güce sahip değiller. Kimbilir tam tersi olur MHP AKP'den kopabilir zira Tayyip Erdoğan'ın aday olmayacağı büyük ihtimal dahilindedir.

28
43
yanıtYanıtla
Hayrettin Oruç:

Aynen katılıyorum ittifak olursa gelecek. Partisi deva. Partisi ve iyi parti diyorum

20
40
yanıtYanıtla
Deli dumrul:

Bu daha mantikli olur. Olası millet ittifakı Türkiye şartlarında 3 ay nile dayanamaz. Kendi aralarında anlaşabilme imkanı yok.

26
18
yanıtYanıtla
muro:

3 unuzude sevmem ama bu 3 lu ittifaki anlarim.chp de hdp ile yapsin onada tamam.ama 3 bilinmeyen parti ittifak yaparsa fikir catismasindan dolayi yurutemezler.

21
12
yanıtYanıtla
Hayrettin Oruç:

Evet aynen davut oğlunu takdir ediyorum ittifak olursada sag partide olur gelecek partisi deva vaiyi parti olabilir saygılarımla

12
10
yanıtYanıtla
Kara Karabey:

Alın yanınıza Ali BABACAN ve Mehmet ŞİMŞEĞİ siz hiç sahaya bile inmeyin,bu millet sizin adınıza sahada çalışır,Mansur başkana bile ihtiyacınız kalmaz.

8
10
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title