Haberler

Ankara 2 No'lu Baro Başkanı Gazze'deki Hak İhlalleriyle İlgili Uluslararası Ceza Mahkemesine Dilekçe Gönderecek

Güncelleme:

Ankara 2 No'lu Baro Başkanı Sabri Hafif, Gazze'deki hak ihlalleriyle ilgili Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) dilekçe göndereceklerini bildirdi. Hafif, Yeryüzünde Adalet Platformu Kadın Hukukçular ile Kudüs ve Hukuk grubunca hazırlanan 'Filistinli Çocuklara Yönelik Hak İhlalleri Raporu'nun kamuoyuyla paylaşılması için Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde düzenlenen programa katıldı.

Ankara 2 No'lu Baro Başkanı Sabri Hafif, Gazze'deki hak ihlalleriyle ilgili Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) dilekçe göndereceklerini bildirdi.

Hafif, Yeryüzünde Adalet Platformu Kadın Hukukçular ile Kudüs ve Hukuk grubunca hazırlanan "Filistinli Çocuklara Yönelik Hak İhlalleri Raporu"nun kamuoyuyla paylaşılması için Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde düzenlenen programa katıldı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarından kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere binlerce Filistinli'nin mağdur olduğunu belirten Hafif, İsrail'in sivil halka karşı uygulamalarını soykırım olarak nitelendirdi.

Filistinlilere yönelik yıllardır süregelen insan haklarına aykırı eylemlere uluslararası toplumun sessiz kaldığını vurgulayan Hafif, şunları kaydetti:

"Baro olarak hak ihlallerine karşı Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvuracağız. Orası bizim muhatabımız ve bütün dünyanın gözünün içine baktığı kurumsa, oraya dilekçelerimizi göndermek suretiyle susmamış, haykırmış olacağız. Ortada tüm insanlığın gözü önünde suç işleniyor. Dileriz yapacağımız başvuru mahkemeyi harekete geçirir."

"Söz konusu hak ihlalleri çok sayıda rapora konu edildi"

Yeryüzünde Adalet Platformu üyesi Elif Yurtoğlu da 20 Kasım'ın Dünya Çocuk Hakları Günü olduğunu hatırlatarak, Birleşmiş Milletlerin hazırladığı çocuk hakları raporuna değindi.

"Filistinli Çocuklara Yönelik Hak İhlalleri Raporu" ile kadınlar ve çocuklara yönelik ihlallere dikkati çekmek istediklerini belirterek, "Raporda yer alan birçok insan hakları ihlali, uluslararası örgütlerce de tespit edilerek yıllardır çok sayıda rapora konu edilmiştir." dedi.

Filistinli çocuklara yönelik hak ihlalleriyle ilgili raporun paylaşıldığı programa, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Ulucanlar Cezaevi Sabri Hafif Ankara Gazze Kudüs İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Hukuk Politika Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title