Haberler

Ak Partili Sert: "10 Yılda Ortalama Yüzde 5 Kalkınma Hızını Başarmış, Sayılı Ülkelerden Biri...

AK Parti İstanbul Milletvekili ve 1. bölge milletvekili adayı Hasan Sert, son 12 yıldır Türkiye’nin yabancı yatırımcı ve büyüme konusunda rekorlar kırdığını belirterek, “10 yılda ortalama yüzde 5 kalkınma hızını başarmış, dünyadaki 5 ülkeden bir tanesi Türkiye oldu.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve 1. bölge milletvekili adayı Hasan Sert, son 12 yıldır Türkiye'nin yabancı yatırımcı ve büyüme konusunda rekorlar kırdığını belirterek, "10 yılda ortalama yüzde 5 kalkınma hızını başarmış, dünyadaki 5 ülkeden bir tanesi Türkiye oldu. Şimdi bizim bu performansı sürdürmemiz lazım" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve İstanbul 1. bölge milletvekili adayı Hasan Sert, Çekmeköy'de fabrika ziyaretlerinde bulunarak çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. Daha önce Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği(TÜMSİAD) Genel Başkanlığı görevlerinde de bulunan Hasan Sert, Türkiye'nin en büyük atılımlarını tek başına iktidarlar döneminde yaptığını hatırlatarak, "Türkiye'nin biliyorsunuz üç zıplama noktası vardır. Zirveye çıktığı, kalkındığı, büyüdüğü, geliştiği, demokrasiyi oturttuğu, insan haklarına saygı duyduğu, bunu genişlettiği üç dönem vardır. Bir tanesi rahmetli Adnan Menderes'in dönemi, bir tanesi rahmetli Turgut Özal'ın dönemi, şimdi de şu son 12 yıllık dönem. Bu kalkınma ve başarıyı Türkiye nasıl yakaladı? O uzun dönemler ve siyasi istikrarla bunlar sağlamıştır" diye konuştu.

Türkiye'de siyaset, ekonomi ve kalkınmışlığı bir olimpiyat halkasına benzeten Sert, "Siyasi istikrarı sağlayan bir ülkenin kalkınması, büyümesi çok daha önemli oluyor. Onun için bizim 7 Haziran'da oy kaybetmemizden dolayı ülke hafif bir türbülansa girdi ama bunu tolere etmemiz lazımdı. Allah'a şükürler olsun ki, 1 Kasım seçimlerinde bu gerçekleşecek gözüküyor" dedi.

1 Kasım'dan sonra AK Parti iktidarı ile çok önemli çalışmalara imza atacaklarını kaydeden Sert, "Yani bunu başarmak da kolay değil. Bunu başarmak için birlik, beraberliğe ihtiyaç var. Çok çaba sarf etmeye, çok çalışmaya ihtiyaç var. ve siyasi iradenin alacağı önemli kararlara ihtiyaç var. Ben bu siyasi iradenin güçlü bir noktada seyrettiğini düşünüyorum ama bundan sonraki dönemde de kuvvetlenmiş bir AK Parti ile, yenilenmiş bir AK Parti ile, heyecanlarını tazelemiş, kadrolarını tazelemiş, projelerini tazelemiş ve çok iyi bir seçim beyannamesi hazırlamış AK Parti ile çok iyi şeyler yapılacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de demokrasinin oturduğunu ve güçlü bir yönetimin olduğunu ifade eden Sert, "Hamdolsun ki Türkiye'de güçlü bir irade, güçlü bir yönetim, güçlü bir Cumhurbaşkanı, güçlü bir Başbakan, güçlü bir parti, kurumsal bir demokrasi, birçok ülkeye göre daha iyi oturmuş durumda. İşte yabancı yatırımcılar ve Avrupalılar, Amerikalılar, dünyanın değişik yerlerinde iş yapan global tasarımcılar bunu iyi gözlemliyorlar. Şu son 12 yıldır Türkiye mütemadiyen yabancı sermaye girişinde de rekorlar kırıyor. Türkiye büyüme hızlarında da rekorlar kırıyor. Siz düşünün son 10 yılda ortalama yüzde 5 kalkınma hızını başarmış, dünyadaki sayılı 5 ülkeden bir tanesi Türkiye oldu. Bu önemli bir performans. Şimdi bizim bu performansı sürdürmemiz lazım. 2023 hedefi olan bir ülkede burada kesinti olursa, 2023 hedeflerinin olmayacağını bütün aklıselim vatandaşımız görüyor" şeklinde konuştu.

Son 3 ayda yaşanan siyasi atmosferle birlikte bir türbülansın yaşandığını hatırlatan Sert, "Dolayısı ile bugünkü türbülansın çabuk geçeceğini ve Türkiye'nin tekrar iyi ekonomiler arasına gireceğini biliyoruz. İnşallah bu siyasi istikrarla birlikte, Türkiye'nin son dönemde yapmış olduğu en iyi teşvik programlarına ilave gelmiş olan bu yeni teşviklerle, çok daha başarılı noktalara çıkılacağını düşünüyorum. Zaten şu 4 yıl önce uygulanan Türkiye'deki teşvik yasaları yeteri kadar yatırımcıları Türkiye'ye cezp etti. Türk yatırımcısına da güç verdi ve özellikle doğu illerinde yüzde 600'e artan oranda dış yatırımlar gerçekleşti. Şimdi buna ilave olarak buna yeni modeller geliştirildi. Bunlarla birlikte toparlandığı vakit, buna bir de siyasi istikrarı ilave ettiğimiz vakit, ben çok üst düzeyde bir kalkınmanın yakalanacağını düşünüyorum" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hasan Sert Ak Parti İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title