Haberler

AK Parti Milletvekilleri ve Bakanlar Futbol Maçı ile Stres Attı

AK Parti’nin Afyonkarahisar’da gerçekleştirdiği 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısına katılan milletvekili ve bakanlar, halı sahada yaptıkları futbol maçı ile stres attı.

AK Parti'nin Afyonkarahisar'da gerçekleştirdiği 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısına katılan milletvekili ve bakanlar, halı sahada yaptıkları futbol maçı ile stres attı. Müsabakada ter döken bakanlar, performansları ile göz doldurdu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) futbol takımında top koşturan milletvekillerinin öncülüğünde gerçekleştirilen müsabakada Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ve Avrupa Birliği (AB) Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı. Bakan Kılıç'ın defansta, Bakan Çavuşoğlu'nun ise forvette oynadığı maçta, bakanlar karşılıklı takımlarda oynadı. 5-5 berabere biten maçın ardından gazetecilere, müsabaka hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Çavuşoğlu bir gazetecinin, 'Maç sayesinde stres attınız değil mi?' sorusuna esprili bir yanıt vererek, "Sadece stres mi attık ! Gollerimi görmediniz mi, arkadaşlar? Niye giremiyoruz Avrupa Birliği'ne, hep yaptıklarımızı eksik anlatıyoruz" şeklinde yanıt verdi.

Birçok AK Partili vekil gibi kendisinin de spor yaptığını, özellikle golfle yakından ilgilendiğini ifade eden Bakan Çavuşoğlu, "Ben 1 seneden beridir futbol oynamıyordum, ilk defa futbol topuna ayağım deydi. Malum golfün gelişmesi için golf oynuyordum. Şimdi geleneksel hale geldi kamplarda futbol maçları yapmak. Meclis takımımız sağ olsun, bazen sosyal içerikli maçlar da yapıyorlar. Bazen Ankara'daki büyükelçiliklerle, bazen farklı ülkelerin meclisleriyle yapıyorlar ki parlamenter diplomasi açısından önemli. Burada golf sahası olmadığı için bende mecburen futbol oynadım. Kazayla iki gol attık ama arkadaşlar karşı takımda Gençlik ve Spor Bakanımız var diye fazla atma diye fısıldadılar. Çünkü karşı takımda biliyorsunuz Gençlik ve Spor Bakanımız vardı, meclis futbol takımından biraz paraya ihtiyaı varmış onun için bu kadar az attık" dedi.

"TÜRKİYE'DEN SPORCU KARDEŞLERİMİZ, AVRUPA BİRLİĞİ'NDEN SPORCU DOSTLARIYLA ORTAK PROJELER YAPACAKLAR"

Bakan Çavuşoğlu, bir başka gazetecinin 'Bu Avrupa Birliğine bir meydan okuma diyebilir miyiz?' yönündeki sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Spor dostluktur. Sporda meydan okuma olmaz. Siyasetin her zaman bildiğimiz formatta, ciddi kurallar içinde olmadığını düzenlediğimiz futbol turnuvalarıyla gösterdik. Makedonya Başbakanı da Strazburg'a geldiği zaman diplomatlarla, milletvekilleri ve Avrupa Konseyi'nde çalışan uzman arkadaşlarla maç düzenlemiştik. Ben gerçekten sporun böyle samimim ortamda, gayri resmi, informal bir şekilde çok önemli diyalog kanallarının açtığını gördüm. Makedonya Başbakanı'yla da ilk öyle tanıştım. Daha Başbakan olmadan seçimlerden bir gün önce saat 12'den sonra bir futbol maçı yaptık. O gün bugündür gelenek haline geldi. Ben Üsküp'e gidersem orada, kendisi Türkiye'ye Antalya'ya gelirse veya Strasbourg'da maç yapıyoruz. Spor gerçekten dostlukların ve samimi ortamların oluşması için çok önemli bir araç. Erasmus Plus programında spor da var. Önümüzdeki 4 yılda yaklaşık 800 milyon TL, 266 Milyon Avrupa spor projelerine ayıracağız. Türkiye'den sporcu kardeşlerimiz, Avrupa Birliği'nden sporcu dosyalarıyla ortak projeler yapacaklar. Futbol ve basketbol milli takımımız da budan faydalanacak diğer federasyonlarımız ve milli takımlarımız da faydalanacak."

"BAŞBAKANIMIZ GERÇEKTEN SPORUN HER DALINI SEVİYOR VE ÖNEM VERİYOR"

Bakan Çavuşoğlu'na 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davet edilip, edilmeyeceği' sorulması üzerine ise, buna meclis futbol takımı kaptanının karar verebileceğini kaydederek, "Ona meclis futbol takım kaptanımız karar verir. Başbakanımız uzun zamandır futbol oynamıyor. En son yine Avusturya'da biliyorsunuz, böyle bir Avrupa Birliği içerisinde bir futbol maçı düzenlenmişti. Başbakanımız da o maçta Fatih Terim ile beraber Türkiye'yi temsil etmişti. Gollerde atmıştı ve o zaman -Avrupa'nın santraforu- diye biliyorsunuz, namı yayılmıştı Başbakanımızın. Başbakanımız gerçekten sporun her dalını seviyor ve önem veriyor. Spora ve sporcuyu da çok önem veriyor. Spor tesislerimizin bu kadar artması ve çok kısa sürede bir çok organizasyonları başarı ile üstlenmemizin Başbakanımızın sporu çok sevmesi ve önem vermesi" dedi.

TAKIMLAR

Bakanların karşılıklı olarak oynadığı maç 5-5 bitti. Bakan Çavuşoğlu'nun yer aldığı takım; Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Bolu Milletvekili Giresun Milletvekili Adem Tatlı, Fehmi Küpçü'den oluştu. Bakan Kılıç'ın yer aldığı takımda ise, Siirt Milletvekili Osman Ören, Giresun Millekveli Mehmet Geldi, Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Manisa Milletvekili Uğur Aydemir yer aldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Avrupa Birliği Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title