Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, Kazan'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, ''Bu gün Türkiye dünya milletleri arasında ister sağlıkta, ister altyapıda, eğitimde, üst yapıda hangi konuda olursa olsun takdirle karşılanan ve örn...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, ''Bu gün Türkiye dünya milletleri arasında ister sağlıkta, ister altyapıda, eğitimde, üst yapıda hangi konuda olursa olsun takdirle karşılanan ve örnek alınan bir ülke haline gelmiştir'' dedi.

Ankara İl Özel İdaresi tarafından Kazan'da eğitim, sağlık, spor ve kültür sektöründe gerçekleştirilen yatırımların toplu açılışı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ve Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'in katılımıyla yapıldı.

Kazan Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun önünde yapılan törende konuşan Kapusuz, aşure günü olduğunu hatırlatarak bu günde insanlık tarihinin önemli olaylarının cereyan ettiği önemli bir gün olduğunu ifade etti.

Kapusuz, taşradaki hizmetlerin il özel idaresine devriyle ilgili yasal düzenlemenin yapılmasına tepki gösterildiğini ifade ederek ''Daha sonra Büyükşehir Yasasını çıkartmaya karar verdiğimizde de bu yasanın Türkiye'nin bölünmesi için kullanılacağını iddia edenler oldu. Şimdi bir şey sormak isterim. 10 yıl öncesinin Ankara'sıyla bugünün Ankara'sını, Türkiye'sini bir mukayese edelim acaba ne verdik, daha kötü olduğunu mu söyleyebiliriz, daha iyi hizmet için büyük çaba sarf edildiğini mi söyleyebiliriz. Milletin bunun cevabını en iyi verdiği yer sandıktır. Sandığı ve milleti çok önemsiyoruz. Çünkü demokrasiyi baş tacı kabul ediyoruz. Bütün bu hizmetler halkımızın doğru tercihinin bir sonucudur. Bugün Türkiye dünya milletleri arasında ister sağlıkta, ister altyapıda, eğitimde, üst yapıda hangi konuda olursa olsun takdirle karşılanan ve örnek alınan bir ülke haline gelmiştir'' şeklinde konuştu.

Faizlerden milletin yükünü hafifletip bunları birilerine aktarmak yerine millete hizmet havuzunda toplayıp, millete hizmet noktasında kullanmakla hizmetlerin önünün açılacağına değinen Kapusuz şunları kaydetti:

''Kıymetli kardeşlerim önümüzde bir seçim var, adı yerel seçim. Unutmayın ki kalkınmanın temeli yerelde başlar. Göçten bahsediyorsunuz, eğer siz göç olmasını istemiyorsanız yerelde hizmet alabilme imkanını vereceksiniz. Eğitimde sağlıkta altyapıda vereceksiniz ki bu hizmeti buna bağlı olarak millet de bu hizmetlere kavuşmanın gereği olarak göç etmek yerine orda yaşamayı tercih edecektir. Seçim deyip geçmemek lazım, doğru tercih yaparsak doğru hizmetlerin de istikametini de vermiş oluyoruz. Arkasından Cumhurbaşkanlığı, arkasından genel seçimler olacak. İşte bütün bunlarla Türkiye çağ atlayan ileri demokrasi konusunda hızla ilerleyen ve bütün dünyanın gıptayla baktığı bir ülke olacaktır'' şeklinde konuştu.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de insanların devletin toplam kalitesini tartıştığını, hizmetlerin ayağına gelmesini istediğini ifade etti.

''Vatandaş beni de hizmetlere dahil et beraber tartışalım diyor. Bana devlet adam gibi davransın, insan haklarına saygılı olsun diyor. Hesap verebilir olmasını istiyor'' şeklind ekonuşan Yüksel şöyle konuştu:

''Ankara İl Özel İdaresi görevlerini yerinde ve zamanında yerine götürmede büyük bir hassasiyet gösteriyor. Kırsal alanda yaşam kalitesinin artırılmasında bir başarı öyküsü olan KÖYDES Projesiyle tam anlamıyla harikalar yaratılmıştır. Ankara İl Özel İdaresi eğitimde çok hızlı hareket ediyor. Bakınız sadece eğitimde sizlerle şu rakamları paylaşayım. Ankara'da 10 yıl önce öğrenci sayısı 650-700 bin civarındayken bugün Ankara'da 1 milyon öğrenci eğitim görüyor. 10 yıl önce 1000 okul varken, şimdi 2260 okul var. 14 bin derslik varken şimdi Ankara'da 28 bin derslik var. 10 yıl önce 35 bin öğretmen görev yapıyordu şimdi 55 bin öğretmen var.

Açılışta konuşan Ankara İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Ceylan ise 2005-2013 yılları arasında kırsal altyapı çalışmaları için toplam 724 Milyon TL harcadığını belirterek "Bu yatırım ve harcamalarda Kazan İlçesi de önemli yer tutmaktadır. 2005-2013 yılları arasında Kazan'da toplam 44 Milyon TL yatırım yapılmış, bunun 14.5 Milyon TL'lik bölümünü bugün burada açılışını yaptığımız Anaokulu, Fatih Ortaokulu, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Öğrenci Yurdu, Saray Toplum Sağlık Merkezi, Kazan Kültür Merkezi, Yarı Olimpik Yüzme Havuzundan oluşan 7 tesisimiz oluşturmaktadır" dedi.

Açılışın ardından davetliler yarı olimpik yüzme havuzunu gezerek tesis hakkında bilgi aldılar.

Kaynak: AA / Politika

Alaaddin Yüksel Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title