Haberler

Seçimde AK Parti'nin oy kaybının sorumlusu olarak hedef gösterilen Özlem Zengin'e KADEM sahip çıktı

Güncelleme:

31 Mart yerel seçiminde yaşanılan oy kaybının sorumlusu olarak sosyal medyada bazı AK Partililerin adeta hedef tahtasına koyduğu Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e KADEM sahip çıktı. KADEM'den yapılan açıklamada, "Siyasi sorumluluk alamayan kişilerin günah keçisi olarak Özlem Zengin'i seçmeleri, ona hakaret ve çirkin ithamlarda bulunmaları asla kabul edilemez" denildi.

31 Mart'ta yapılan yerel seçimler sonrası Ak Parti, tarihinde ilk kez ikinci parti konumuna düşerken, yaşanan oy kaybı nedeniyle sosyal medyada bazı AK Partililer, Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e tepki gösterdi. Zengin'in görevden alındığı öne sürülürken AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, söz konusu iddiaları yalanlayarak görevine devam ettiğini açıklamıştı. Adeta hedef tahtasına koyulan Zengin'e KADEM sahip çıktı.

"GÜHAH KEÇİSİ OLARAK ÖZLEM ZENGİN'İN SEÇİLMESİ KABUL EDİLEMEZ"

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)'nin açıklaması şöyle: "31 Mart seçimlerinin ardından, başta Özlem Zengin olmak üzere toplumda önde olan ve siyasetin içinde yer alan bazı kadınlar, özellikle sosyal medya üzerinden yürütülen büyük bir linç kampanyasına maruz kalıyor.

Siyasi sorumluluk alamayan kişilerin günah keçisi olarak Özlem Zengin'i seçmeleri, ona hakaret ve çirkin ithamlarda bulunmaları asla kabul edilemez. Özlem Zengin'in adaletten yana dik duruşu, 30 yıldır içinde olduğu davanın öncülerinden olarak verdiği hak ve hukuk mücadelesi takdire şayandır.

Seçimde AK Parti'deki oy kaybının sorumlusu olarak hedef gösterilen Özlem Zengin'e KADEM sahip çıktıÖzlem Zengin

"TOPLUMUN İHTİYACI OLAN ŞEY, ÖZELEŞTİRİ YAPABİLEN AKILDIR"

Kendi konfor alanlarını, dini ve toplumsal gereklilik gibi göstermeye çalışan bu zihniyetin her fırsatta kadınlara saldırması manidardır. Oysa ki toplumun ihtiyacı olan şey, suçu başkasında arayan değil özeleştiri yapabilen akıldır.

Parti ayırımı yapmaksızın kadınların siyasete katılımının güçlenmesini destekliyor, siyasette yükselen kadınlarınhedef alınmasını, kadın hakları savunuculuğu yapan bir STK olarak şiddetle kınıyoruz. Unutulmamalıdır ki kadınların ve gençlerin desteğini alamayan hiçbir oluşum süreklilik gösteremez."

Seçimde AK Parti'deki oy kaybının sorumlusu olarak hedef gösterilen Özlem Zengin'e KADEM sahip çıktı

Kaynak: Haberler.com / Politika

Özlem Zengin AK Parti Kadın Politika Haberler

500

Yorumlar (31)

Ahmet:

istediğiniz kadar sahip çıkın oy vermeyeceğiz bu varken

258
19
yanıtYanıtla
sinan çayırcı:

Millet pekeyi alenen destekleyen insanlara oy versin siz özlem zengin buradaysa ben vermem diyorsunuz . Ben de seviyorum ama desteklemekten geri duramam . Ben birini sevmişim zaten Özlem zenginden bana ne .

yanıt11
yanıt98
Zebra 21:

Bu kadın çok itici nedense hiç sevmedim bunu

247
15
yanıtYanıtla
Selman:

Kademin kendinden olan birisine sahip çıkması gayet tabiidir şaşıracak birşey yok ALLAH bunları ve bunları bu millete musallat edenleri kahreylesin.

174
11
yanıtYanıtla
Yasar Unal:

Yolunuz bu vb. örgütlere uğramamışsa hak ederek bir yerlere gelmeniz neredeyse imkansız.

yanıt56
yanıt4
Serkan Akın:

Kendisi eşinden ayrı , ayrı olmasında bir sorun yok ama açıklamaları adeta sanki erkeklerden intikam alırcasına. 6284 sayılı kanun kırmızı çizgimizdir demiştir. 6284 sayılı kanun “kadının beyanı esastır “ demektedir. Bu şu demek oluyor kadın bir erkekten şikayetçiyse erkeğin ifadesi dahi alınmadan uzaklaştırma veriliyor . Dünyanın hiçbir yerinde tek taraflı ifadeyle hüküm verilmez, bu sadece Türkiye de var. Kadınların bu kanuna güvenerek iftira attığı binlerce dosya mevcut . Bu kanun ailelere huzur getirmemiştir . Tek taraflı bey kadının iftira beyanıyla kendi evinden çocuklarından uzaklaşan erkek keskinleşmektedir. Erkeği suçlu duruma düşürüp boşanmada tazminat talep edilmektedir. Gerçekten kadını mağdur eden erkek en ağır şekilde cezalandırılsın . 2023 ‘de Türkiye’de boşanan çift sayısı 173 bindir . Bu kanun şiddeti önleyememiş olup aile birliğine de katkısı olmadığı gözükmektedir. Özlem Zengin bu kanun kırmızı çizgimdir deyip Ak Partiye kan kaybettirmiştir.Özlem Zengin kaldığı sürece daha da kaybedecektir .

125
4
yanıtYanıtla
Suat Saldıran:

Bundan sonra kadem Başkan ı olsun

101
8
yanıtYanıtla
Seko:

Kesin olur..

yanıt35
yanıt3
Seko:

Kademe kadar düştüyse özlem hanım sana güle güle

81
3
yanıtYanıtla
Yasar Unal:

"Toplumun ihtiyacı olan şey suçu başkasında arayan değil, özeleştiri yapabilen akıldır." ifadesi yılladır "dış güçler" ifadesini her türlü olumsuzluk ya da başarısızlığın sebebi olarak gösterenlere gayet güzel bir cevap olmuş.

55
7
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title