Haberler

Erdoğan kimi tercih edecek? AK Parti'de İBB adaylığı için konuşulan isimlerden biri renk verdi

Güncelleme:

2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'nin İstanbul'dan hangi ismi aday göstereceği herkes tarafından merak ediliyor. Adaylık için adı geçen isimlerden biri olan İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun AK Parti yöneticilerine İBB için adaylık istediğini ilettiği öne sürüldü.

Türkiye parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından gözünü 2024 yılında yapılması planlanan yerel seçimlere çevirdi. yol haritalarının en üstüne yerel seçim çalışmalarını yazarken, özellikle Ak Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için tercih edeceği isim herkes tarafından merak ediliyor.

TEVFİK GÖKSU ADAYLIK İÇİN YEŞİL IŞIK YAKTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Aşkım, sevdam" olarak tanımladığı megakent için 4 isim öne çıkıyor. Bu isimler; Süleyman Soylu, Murat Kurum, Tevfik Göksu ve Şadi Yazıcı... Adaylık için hangi ismin tercih edileceği merak konusu olurken İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun AK Parti yöneticilerine İBB için adaylık istediğini ilettiği öne sürüldü.

PARTİ İÇİNDEKİ BAZI KESİMLER KARŞI

Ancak özellikle İBB meclisindeki muhalefet tarzıyla adından söz ettiren Göksu'nun özellikle seçmenin belli bir kesiminde antipati uyandırdığını savunanların da olduğu gelen bilgiler arasında... Göksu'nun adaylığına karşı çıkan bu kesimin özellikle gençlerle iletişimi daha kuvvetli olacak bir ismin aday gösterilmesini istedikleri konuşuluyor.

İşte AK Parti'de İBB adaylığı için adı geçen diğer 3 isim;

Süleyman Soylu: AK Parti'de İBB adaylığı gündeme gelen isimlerden ilki eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu. Bakanlığı dönemindeki başarısı ve İstanbul'da Karadenizli nüfusun çoğunlukta olması Erdoğan'ın yeni kabinede yer vermediği İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu'nun adaylık için isminin gündeme gelmesinde etkili oldu.

Murat Kurum: Adaylık için ismi geçen bir diğer isim Murat Kurum... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nı devreden AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum'un da özellikle deprem bölgesinde ortaya koyduğu gayret ve mücadele adaylık için isminin ön plana çıkmasında önemli bir etken oldu.

Şadi Yazıcı: Adaylık için konuşulan son isim ise Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı... Sosyal medyayı aktif kullanması ile bilinen Yazıcı, özellikle teknoloji konusunda yaptığı çalışmalarla da adından söz ettiriyor. Hatırlanacağı üzere İBB'nin Tuzla'daki bir açılışında sahneden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Başkan Yazıcı, öfkeli bir grubun saldırısına uğramıştı. Bu gelişmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da dik duruşundan dolayı Şadi Yazıcı'ya teşekkür etmişti.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

AK Parti İstanbul Esenler Göksu Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (21)

Fuat Mert:

İyi hoş adamsın ama orası Murat kurumun hakkı

57
52
yanıtYanıtla
ercan gurbhetchi:

ibb şu an çok kötü hizmet veriyor. 2019 dan beri otobüs alınmadı millet otobüse binemiyor tıklım tıklım. Devamlı arıza sorun. Taksi sorunu çıktı çözülmedi. İspark a her gğn zam (uçacaktı ispark) öğrenciye ulaşım bedava dendi yapılmadı. Havaray deni yapılmadı

56
36
yanıtYanıtla
ölümlü insan:

Türkiyenin çoğu istanbulda yaşıyor güzel kardeşim 20 milyon insan dün işten eve gelirken metroya binemedim mülteciler yüzünden önce sen mültecileri ve kaçakları gönder hiç bir ulaşım aracı almana gerek kalmicak

yanıt21
yanıt11
sade vatandaş:

ibb ayrıca dernek ve vakıflarada musluğu kesti bir sürü öğrenci yurdu kreşler ucuza yemek veren lokantalar açtı sırf bunun için imamoğluna oy verilmez etrafa yedireceğine parayı halka harcıyor bu adam olmaz

36
52
yanıtYanıtla
Hafize Yaradanakul:

Murat kurumu destekliyoruz donanımlı ve mütevazi

56
26
yanıtYanıtla
Birol akdağ:

Güngören belediye başkanı BÜNYAMİN DEMİR OLSUN?

55
23
yanıtYanıtla
Tevfik Özlü:

KESİNLİKLE İSABETLİ BİR KARAR OLUR TEVFİK GÖKSU. TECRÜBE DENEYİM ALT YAPI VE DONANIMI İLE İYİ BİR TERCİH....

23
53
yanıtYanıtla
E Demir:

Teyfik bey, Ekremi çiğ çiğ yer ezer geçer. Bu bir gerçek, Ekrem bile Teyfik beyden cekiniyor. Videolar ortada İBB meclisinde Teyfik bey bir başka. İşi hakkına verecekseler ve her kesimden oy istiyorlarsa. Teyfik bey gibi, Güngören belediye başkanı gibi adamlar lazım.

31
43
yanıtYanıtla
Ayşegül Öztabak:

hepsi değerli istanbulu ayağa kaldıracak donanımda bürokratlar

33
28
yanıtYanıtla
bbb yildiz:

yakışır

19
39
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title