Haberler

6'lı Masa, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a rakip olacak adayı belirledi mi? 10 saatlik zirve sonrası açıklama var

Güncelleme:

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, katıldığı canlı yayında dün akşam Altılı Masa'nın yaklaşık 10 saat süren toplantısına dair önemli açıklamalarda bulundu. Merakla beklenen cumhurbaşkanlığı adayı konusunda Davutoğlu, "Biz bir kültür oluşturuyoruz. Tek aday açıklayacağız. Şimdi açıklamanın vakti geldi" dedi. Sözlerini sürdüren Davutoğlu, "Dün toplantıda isim konuşmadık ama kriterleri konuştuk" ifadelerini kullandı.

Altılı Masa, dün akşam Gelecek Partisi ev sahipliğinde toplandı. Toplantı yaklaşık 10 saat sürerken Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda istişare sürecinin başlatılması kararı alındı. Gelecek Partisi lideri Davutoğlu da Halk TV'de katıldığı programda toplantının ayrıntılarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

"TEK ADAY AÇIKLAYACAĞIZ"

Davutoğlu, dün gerçekleştirilen toplantıda iki metnin kabul edildiğinin altını çizerken, "Seçim sonrası görev dağılımının nasıl olacağına dair rolleri netleştirdik. Biz bir karar aldığımızda CHP seçmeninin hassasiyetlerini gözeteceğiz. CHP karar aldığında muhafazakar seçmenin hassasiyetini gözetecek. Biz bir kültür oluşturuyoruz. Tek aday açıklayacağız. Şimdi açıklamanın vakti geldi" dedi.

Ahmet Davutoğlu aday konusunda ilk defa bu kadar net konuştu: Tek aday açıklayacağız, şimdi açıklamanın vakti geldiAhmet Davutoğlu

"GENEL BAŞKANLAR HER STRATEJİK KARARDA İMZA YETKİSİNE SAHİP OLACAKLAR"

"Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun, genel başkanlar doğrudan karar süreçlerinin içinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar" açıklamasını yapan Davutoğlu, "Genel başkanlar, cumhurbaşkanı kadar her stratejik kararda imza yetkisine sahip olacak. Bu büyük bir teminat. 6 tane birbirine benzemez insan diyorlar. Bu ülkeyi birbirlerinin hassasiyetlerini görerek yönetecekler. Biz bir karar alırken CHP'nin hassasiyetlerini gözeteceğiz, Kılıçdaroğlu karar alırken muhafazakar kesimin hassasiyetlerini gözetecek. Bir süre sonra bir kültür oluşacak. Toplantıda açık yüreklilikle konuşuyoruz, sonunda çözüyoruz meseleyi" ifadelerini kullandı.

"DÜN ADAYI KONUŞMADIK"

Davutoğlu, belirleyecekleri cumhurbaşkanı adayının isminin konuşulma vaktinin geldiğini ifade ederken, "Dün toplantıda isim konuşmadık ama kriterleri konuştuk. Bizim iki önceliğimiz var. Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak ve mecliste çoğunluğu sağlamak. Dün tarihi bir eşikti. Söylem ve metin aşamasını bitirdik. Şimdi eyleme geçme vakti geldi. O da seçimi kazanmak ve sonrasında devleti yönetmek" açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu Altılı Masa Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (24)

mardinli yiğit:

bu hükümet gitsin de kurtulalım artık.. değişiklik şart.. sıkıldık!

123
223
yanıtYanıtla
Yasin Kara:

Bence sen gidebilirsin daha 6 benzemez bir olmus 20 yıllık RTE ni pandeminin yarattığı küresel ekonomik krizde bile aday çıkarmaya cesaret edemiyor ülkemi yönetecek aloooo

yanıt155
yanıt69
Kaan Noyan:

Yasin Kara ağzına sağlık

yanıt70
yanıt42
Dr.Kimbel:

Size ?unu söyliyeyim gelen gideni arartır bize çok pahalıya mal olur size asgari ücreti yüzbin yapsalar emekli maa?ı 150 bin yapsalar gene yaranılmaz allah akıl versin size

yanıt35
yanıt17
ahmet:

Kusura bakmayında icraat yok.Bir iş yapılacak iteleye kakalaya düşüne düşüne toplana toplana vakit var yavvv :)

100
27
yanıtYanıtla
Recep Aydın:

6 düşünüp hassasiyetlerinize bakana kadar yeni bir çağ başlar dünyada. Sizin alacağınız kararlar birkaç nesil sonra torunlarımıza yetişir ancak.

106
18
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Eee artık bu aday belirleme işi kabak tadı vermeye başladı. Artık bir karar verinde sayın Erdoğan'da aday olup olmayacağını netlestirsin;))) Erdoğan'a çok rahatsızlık verdiniz hemde çok;)))

70
38
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

seçimlerde görüşürüz.. gideceksiniz, miadınız doldu!

yanıt25
yanıt71
Hakan Arslanoglu:

Tayyip Erdoğan' ın kendisi değil, ceketi bile 6 lı masadan fazla oy alır..

42
33
yanıtYanıtla
Ercan Ercan:

aylardır aday belielemeyen 6'lı koalisyon, ülkeyi yönetirken kaç ayda bir karar çıkarabilecekler ?

39
23
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title