Haberler

"Adım Adım Faşizme Gidiyoruz"

Tekin: "Adım Adım Faşizme Gittiğimizi Biliyoruz, Buna İzin Vermeyeceğiz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "gazetecilere, iş adamlarına baskı yapabilirsiniz. Bazı medya grupları bu manzarayı göremeyebilir, görmeyebilir. Adım adım faşizme gittiğimizi de biliyoruz. Ama CHP olarak faşizme geçit vermeyeceğiz. Bunun için buradayız" dedi.

VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ, ETİKETE YARIM KİLO FİYATI YAZILIYOR

Gürsel Tekin, CHP Kırıkkale İl Başkanlığının daveti üzerine beraberinde CHP Genel Başkan Yardımcılarından Volkan Canalioğlu, Sena Kaleli, Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köklük ile birlikte Kırıkkale'ye geldi. Tekin ve beraberindekileri CHP il Başkanı Avukat Ziya Kavlak, ilçe başkanı Bülent Uslu, CHP'nin milletvekili aday adayları Aliye Gündüz, Yaşar Yılmaz ve kalabalık bir partili karşıladı. Tekin ve beraberindeknler Kırıkkale'nin Rasattepe mahallesinde bulunan semt pazarını gezerek, esnaflar ve alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet etti. Pazarda bulunan sebze ve meyvelerin üzerinde fiyat yazmadığını, bazılarının eteketinde yarım kilo fiyatının olduğunu gören Gürsel Tekin, "Uzun süre bu işleri yapan bir insan olarak söylüyorum. Her baktığınız tezgahda yarım kilo yazıyor. Bu ne demektir, vatandaşın alım gücü düştüğü için yarım kilo yazıyorlar. Pahalı fiyatlarda fiyatları koymuyorlar. Ayıp olur diye, vatandaş ürkmesin diye, ne vaziyet olduğunu hep beraber gördük" dedi.

CHP İKTİDARI İLE İŞÇİ, EMEKLİ VE KÖYLÜ NEFES ALACAK

CHP olarak iktidara geldiklerinde çok şey düşündüklerini belirten Gürsel Tekin, "Birincisi bir kere üreticinin alım gücünün olması için emeklinin, çalışanın, işçinin hak ettiği ücreti alabilmesi gerekiyor. Kırıkkale emeklinin oturduğu yoğun bir kenttir. Emekli perişan, işsizlik had safhada, en yüksek düzeyde. Burası neresi; Ankara'nın dibi. Başbakan Ankara'dan bağırdığı zaman Kırıkkale'nin duyabileceği bir şehir. Tarımın hangi boyutta olduğunu söylememize gerek yok. Hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Bütün bu olumsuzluklara rağmen ben önümüzdeki süreçte inanıyorum ki Kırıkkale bugüne kadar denediklerini denemeyecektir. CHP iktidarı ile emekliler nefes alacaktır. İşçisi de, köylüsü de, tarımı da hayvancılık yapan da ciddi bir nefes alacaktır. Türkiye ve Kırıkkale kurtulacaktır. Onun için buralardayız" dedi.

TÜRKİYE'NİN ÇARÇUR EDİLEN KAYNAKLARI VATANDAŞIN CEBİNE GİDECEK

Özellikle aile sigortasının ne olduğunu halka anlattıklarını belirten Gürsel Tekin, "Bunun zaman zaman tartışması oluyor. Kaynak nerede diyenleri meydanlara çağırıyoruz. Gelsinler Kırıkkale meydanında biz de kaynağın nerede olduğunu, onlar da kaynağın olmadığını anlatsınlar. Türkiye'nin kaynakları var. Çarçur edilen kaynaklar vatandaşın cebine gidecek. 600 LİRA para alan vatandaş gelip bu pazarlarda, bakkalda, esnaf da alış veriş yapacak. Aynı zamanda ticarette de bir hareketlilik olacakö dedi.

ONURLU VE HAYSİYETİYİ GAZETECİLERİ BİR GECEDE GÖZALTINA ALACAKSINIZ

Gürsel Tekin, partisinin CHP'den Milletvekili aday adayı olan Yaşar Yılmaz'ın seçim bürosunun açılışını yaptı. Zafer Caddesinden il binasına kadar yürüyerek giden ve tek tek esnaflarla sohbet eden Tekin, CHP Kırıkkale il binasında yaptığı açıklamada "Gazetecilere, iş adamlarına baskı yapabilirsiniz. Bazı medya grupları bu manzarayı göremeyebilir, görmeyebilir. Adım adım faşizme gittiğimizi de biliyoruz. Ama CHP olarak faşizme geçit vermeyeceğiz, bunun için buradayız. Bu ülkeyi soyanlara, bu ülkeyi talan edenlere bir şey yapmayacaksınız, Onuru ile haysiyeti ile, şerefi ile görevini yapan gazetecileri, bir gece yarısı göz altına alacaksınız. Doymadınız. Böyle bir şey olabilir mi?. Ondan sonra çıkıp diyorlar, Almanya'larda, Avrupa'larda basın özgürlüğü. Özellikle namuslu, haysiyetli köşe yazarlarına, gazetecilere seslenmek istiyorum. Korkmayacaksınız hiç. Korkakların mezarı yoktur. Yiğitlerin mezarları yazılmıştır. Yiğitçe duracaksınız. Hiçbir şeye sahip çıkmazsanız da kendi patronunuza sahip çıkacaksınız. Bir gazetenin, önemli bir grubun önemli bir patronunu sürgüne tabi tuttular. O patronun gazetelerden, künyelerden ismi çıkarıldı. Bütün bu baskıları biliyoruz. İnanıyorum ki bu baskıların karşısında millet direnecektir ve gereğini yapacaktırö diye konuştu.

Gürsel Tekin, daha sonra il binası dışında bekleyen vatandaşlara sandalyeye çıkarak kısa bir konuşma yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title