Haberler

İran helikopter kazası sonrası yardım istedi, ABD "lojistik nedenlerle" harekete geçmedi

Güncelleme:

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ın da içinde olduğu 9 kişinin ölümüne neden olan helikopter kazası sonrası İran'ın ABD'den yardım istediği ancak ABD'nin lojistik nedenlerle yardım edemeyeceğini bildirdiği ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller'in açıklamasıyla duyuruldu.

Dünya, İran'da düşen ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ile birlikte 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan helikopter kazasını konuşurken ilginç bir ayrıntı ABD tarafından duyuruldu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, İran'ın kendilerinden yardım istediğini ancak bu talebin lojistik nedenlerle yerine getirilemediğini söyledi.

İran helikopter kazası sonrası yardım istedi, ABD 'lojistik nedenlerle' harekete geçmediMatthew Miller

Miller, dün İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyetin hayatını kaybettiği helikopter kazası için İran'ın kendilerinden yardım istediğini belirterek "Ayrıntılara girmeyeceğim ama İran hükümeti bizden yardım istedi" ifadelerini kullandı. Miller, konuşmasında ABD'nin "büyük ölçüde lojistik nedenlerle" yardım edemediğini aktardı.

İran helikopter kazası sonrası yardım istedi, ABD 'lojistik nedenlerle' harekete geçmedi

REİSİ'NİN HELİKOPTERİ BARAJ AÇILIŞINDAN DÖNERKEN DÜŞTÜ

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile birlikte 9 kişiyi taşıyan helikopter, Azerbaycan sınırındaki baraj açılışından dönerken kaza yaptı.

İran, helikopterin enkazına ulaşmakta zorluk çekerken Türkiye'den yardım istedi. Türkiye'den havalanan Akıncı İHA'nın tespitleriyle 15 saatlik çalışma sonrasında helikoptere ulaşılırken İran Cumhurbaşkanı Reisi ile Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tebriz Valisi Malik Rahmeti ve İran lideri Hamaney'in Tebriz Temsilcisi Muhammed Ali Al-i Haşim'in de aralarında bulunduğu 9 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

ABD Dışişleri Bakanlığı Matthew Miller İbrahim Reisi Helikopter Miller İran Diplomasi Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili yeni inceleme! Adli Tıp eski rapordaki ifadeyi çürüttü

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili yeni inceleme! Adli Tıp eski rapordaki ifadeyi çürüttü

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral, DEM Partili vekili yumruklayan Karaismailoğlu'nu tebrik etti: Oflu duruşuna sağlık

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral, DEM Partili vekili yumruklayan Karaismailoğlu'nu tebrik etti: Oflu duruşuna sağlık

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Bakmadan Geçme

Milli takım kadrosundan çıkarılan Tuğba Şenoğlu İvegin kimdir? Tuğba Şenoğlu İvegin kaç yaşında, nereli? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? Beyoğlu, Fatih, Sarıyer 26-27 Temmuz İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? Aliağa, Bergama, Çeşme 26-27 Temmuz 2024 İzmir su kesintisi listesi! Gaziantep GASKİ su kesintisi: Gaziantep'te sular ne zaman gelecek? Şahinbey, Şehitkamil, Nurdağı 26-27 Temmuz 2024 GASKİ su kesintisi listesi! Adana ASKİ su kesintisi: Adana'da sular ne zaman gelecek? Çukuorva, Karataş, Pozantı 26-27 Temmuz 2024 Adana su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? Karatay, Beyşehir, Ilgın 26-27 Temmuz 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? Alanya, Korkuteli, Demre 26-27 Temmuz 2024 Antalya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? İnegöl, Nilüfer, Mustafakemalpaşa 26-27 Temmuz 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? Yenimahalle, Sincan, Bala 26-27 Temmuz 2024 Ankara su kesintisi listesi! Adalet bölümü kaldırıldı mı? Hangi liseler ve üniversitelerde Adalet bölümü var? 27 Temmuz 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, KARİYER, SAĞLIK burç yorumları! 27 Temmuz burç yorumları nedir? Kripto emojileri X platformundan kaldırıldı mı? Kripto emojileri neden kaldırıldı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 26 Temmuz günün maçları nereden izlenir? İstihare namazı nasıl kılınır? İstihare namazı kaç rekat? İstihareye nasıl yatılır? Rüyada gül görmek ne anlama gelir? Rüyada kırmızı gül görmenin anlamı nedir?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

500

Yorumlar (4)

VEFA:

Ölenin arkasından konuşulmaz.. "İnna lillahi ve inna ileyhi raciun."

5
5
yanıtYanıtla
Kagan Kutlu:

iyi. bir Ermeni dostuydu.

7
1
yanıtYanıtla
Kagan Kutlu:

Ermenistan 3 gün yas ilan etti.

2
3
yanıtYanıtla
Burhan Maden:

İran deniyor fakat herşeyi eski cumhurbaşkanı nı 79 model Amerikan helikoptere ölüme gönderiyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title