Haberler

Polisten Kemer Uyarısı...otobüs Kazalarının Artması Polisi Harekete Geçirdi

Polisten kemer uyarısı...Otobüs kazalarının artması polisi harekete geçirdiMUŞ - Muş Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, otobüs ve minibüslere yönelik kemer uygulaması yaptı.

Polisten kemer uyarısı...Otobüs kazalarının artması polisi harekete geçirdi

MUŞ - Muş Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, otobüs ve minibüslere yönelik kemer uygulaması yaptı. Yolcuları kemer takmaları konusunda tek tek uyaran polisler, ayrıca broşür dağıttı.

Yurt genelinde ocak ayında yolcu otobüslerinin karıştığı kazaların artması üzerine Muş Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, uygulama noktalarında yolcu otobüs ve minibüslerine kemer uygulaması yaptı. Otobüs ve minibüsleri tek tek durduran trafik ekipleri, yolculara kemer konusunda çeşitli uyarılarda bulunduktan sonra bilgilendirici broşür dağıttı.

Geçtiğimiz haftalarda Muş-Bingöl arasında meydana gelen ve 7 kişinin öldüğü, 28 kişinin de yaralandığı trafik kazasını örnek gösteren trafik polisi, "En son bu sene ocak ayında bir kaza yaşandı. Solhan ve Muş arasında meydana gelen kazada 6 vatandaşımızı kaybettik, 29 vatandaşımız ise ciddi anlamda yaralanmıştı. Bu kazaların meydana gelmesinde her ne kadar hava koşulları etkili olsa da, yolculuk yapan vatandaşlarımızın emniyet kemeri takmamaları nedeniyle 6 can kaybı yaşadık. Keşke yaşamasaydık, ama oldu bir defa. Sizden ricam, sürücü veya firma yetkililerimiz sizi uyarmazsa bile yolculuğunuz esnasında sevdiklerinize kavuşmak için, yolculuğu tamamlamak için emniyet kemerinizi takmalısınız. Her ne kadar bunun idari yaptırım cezası olsa da, bizim amacımız sizin sağlıklı bir şekilde ulaşımınızı tamamlamanız içindir" diye konuştu.

Uygulamanın yerinde bir karar olduğunu ifade eden otobüs şoförü Murat Göl ise, kendilerinin her daim yolcuları kemer konusunda uyardıklarını söyledi. Göl, "Otogar çıkışlarında, mola bitiminde muavinlerimiz yolcularımızı kemer takmaları konusunda uyarırlar. Ama kimileri var kemer takıyor, kimileri takmıyor. Biz uyarıyoruz, elimizden gelen de budur. Ben kendim direksiyonda olduğum müddetçe kemerimi mutlak suretle takarım. Can güvenliğimiz için, kemeri takmamız gerekiyor" dedi.

Uygulamayla ilgili Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada ise, "Muş ilimiz sınırları içinde trafik görevlilerimizce yapılan özel denetimlerde, otobüslerde yolculuk yapan vatandaşlarımıza emniyet kemerinin takılmasının önemi ile ilgili bilgilendirme yapılarak broşür dağıtımı yapılmıştır. Vatandaşlarımız ve otobüs şoförlerinin duyarlılıkları arttırılarak, istenmeyen müessif olayların önüne geçilmesi, vatandaşlarımızın huzur ve güvenle yolculuk etmeleri amaçlanmıştır" denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Göl Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title