Haberler

Polisine 'obez' Diyen Müdürün Yargılanmasına Başlandı

Adana'da görev yaptığı dönemde psikolojik baskı yaparak aşırı kilolu polisleri zayıflamaya zorladığı, kilo veremeyen polislere hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan ve 2 yıl 4 ay hapisle cezalandırılması istenen eski Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez'in yargılanmasına başlandı.

Adana'da görev yaptığı dönemde psikolojik baskı yaparak aşırı kilolu polisleri zayıflamaya zorladığı, kilo veremeyen polislere hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan ve 2 yıl 4 ay hapisle cezalandırılması istenen eski Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez'in yargılanmasına başlandı.

Geçen mayıs ayında polis başmüfettişliğine atanan Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez'in talimatı üzerine geçen yıl Adana Emniyet Müdürlüğü ve Çukurova Üniversitesi işbirliğiyle aşırı kilolu polislerin zayıflatılması için çalışma başlatıldı. Adana kadrosunda görevli 6 bin 987 polis mercek altına alındı ve 578 polisin aşırı kilolu olduğu belirlendi. Bu programa katılan personel arasında 20 polis memuru tüm eğitim programlarına karşın kilo veremedi, aksine kilo aldı. Bunun üzerine, Müdür Kesmez, kilo veremeyen memurları makamına çağırdı ve her biriyle tek tek görüştü. Görüşme sırasında iddiaya göre; Kesmez polislere hakaret etti. Makamdan çıkan polislerin hakarete uğradıklarını söylemeleri üzerine, 116.5 kiloluk polis memuru 38 yaşındaki Kadir Ateş, cep telefonundaki ses kayıt özelliğini açıp, içeri girdi. Polis memuru Kadir Ateş, Kesmez'in kendisine söylediği, '....Aptallık var mı sende? Aklında beyninde bir sıkıntı var mı? İnşallah geri zekalılık var. Ben geri zekalı memurlardan hoşnut değilim. Kendi derdini çözmekten aciz bir yaratık olmuşsun...' gibi sözlerini kayda aldı. Ateş, Başbakanlık İletişim Merkezi'ne Kesmez hakkında şikayette bulundu.

Bunun üzerine Müdür Kesmez hakkında, polis memuru Ateş'e 'hakaret' ettiği iddiasıyla 2 yıl 4 ay hapis cezası istemiyle Adana 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Davanın ilk duruşmasına Kesmez katılmadı. Hakarete uğradığını iddia eden polis memuru Ateş, Kesmez'den şikayetçi olduğunu söyledi. Zayıflama eğitimlerine katılmasına rağmen kilo veremediğini belirten Ateş, "Görüşmeye tek girdim. Müdür yardımcılarının da bulunduğu ortamda 'Sen geri zekalı mısın?, Seni ruh sağlığına göndereceğim. Kendi sorununu çözmekten aciz bir mahluk olmuşsun. Kendine faydası olmayan polisin vatandaşa faydası olmaz' gibi sözlerle hakaret etti. Hakareti telefonumla da kaydettim" dedi.

Kesmez'in avukatı, müvekkilinin İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurumu'nda görevli olduğunu belirterek, talimatla ifadesinin alınmasını istedi.

Mahkeme, Kesmez'in talimatla ifadesinin alınmasına ve tanık müdür yardımcılarının dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

MKA(BY/AAA) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title