Haberler

Polis Memuruyla Milletvekili Uca Arasında Geçen Diyalog

Terörle bağlantılı olduğu gerekçesiyle Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan 370 dernek arasında bulunan Diyarbakır'daki Özgür Kadın Kongresi (KJA) Derneğine ait bina mühürlendi.

Terörle bağlantılı olduğu gerekçesiyle Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan 370 dernek arasında bulunan Diyarbakır'daki Özgür Kadın Kongresi (KJA) Derneğine ait bina mühürlendi.

Alınan bilgiye göre, merkez Kayapınar ilçesinde bulunan derneğin merkezini mühürlemek üzere giden polis ekiplerini, HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca ile dernek yöneticileri ve üyeleri engellemek istedi.

Polis memuru, Uca ve beraberindeki dernek yöneticilerine "Bakanlıkça alınan kararı uygulamakla görevli olduklarını burada uygulanan OHAL kararnamesiyle burası kapatılmış bununla ilgili sizin hukuki boyutta bir rahatsızlığınız varsa bunu icra eden ekiplerle değil mahkemelerle çözmeniz gerekecek. Biz buraya zorla girip insanlar zarar görsün, ondan sonra bu işlemi yapalım derdinde değiliz. Biz bunu yapmakla yükümlüyüz. Siz hukuka itiraz edersiniz mahkeme bununla ilgili kararı alır." şeklinde izahatına dernek yöneticisi "siz kapatıyorsunuz." diyerek itiraz etti.

"Bununla ilgili bir kapatma kararı var. Burada kimse zarar görmesin şehrimizde bazı derneklerle ilgili üç ay süreli faaliyetleri durdurma kararı alındı, ben bunu uygulamak zorundayım." ifadelerinin kullanan polis memuruna, Uca, "siz burayı kapatmak isterseniz o zaman beni de burada zorla çıkartacaksınız." diyerek karşı çıktı.

Dernek yöneticileri kapatılmaya itiraz etmeye devam ederken Uca ise polis memuruna "Valinin bütün talimatlarını uygulamak zorunda değilsiniz" dedi.

Polis memuru, "Sizden istirham ediyorum, böyle nahoş görüntüye hiç gerek yok, usulüne uygun kibar ve nazikçe sizleri uyardım ama siz beni dinlemediniz ben de uygulamak zorunda olduğum işi yapacağım." diyerek derneğin kapısını mühürledi.

İçişleri Bakanlığı, OHAL kanununun 11. maddesi kapsamında genel güvenlik, asayiş ve kamu düzenini korumak amacıyla 39 ilde milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen derneklerin faaliyetlerini durdurmuştu. FETÖ, PKK/KCK, DHKP-C, DEAŞ bağlantılı oldukları gerekçesiyle faaliyetleri durdurulan 370 dernek arasında KJA Derneği de bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Feleknas Uca Diyarbakır Kayapınar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title