Haberler

Polis Memurunu Şehit Eden Sanığa İki Kez Ağırlaştırılmış Müebbet

Güncelleme:

İstanbul'da 2012'de Zekeriya Yurdakul'u şehit eden sanığa, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ayrıca 43 yıl 7 ay hapis ve bin 800 TL adli para cezası verildi.

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi; İstanbul, Gaziosmanpaşa'da 16 Haziran 2012'de bir büfede öğle yemeği yiyen polis memuru Zekeriya Yurdakul'u şehit eden Sultan Işıklı, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, 43 yıl 7 ay ve bin 800 TL adli para cezasına çarptırdı.

Yemek yerken şehit düşmüştü

KATILIM TARTIŞMASI

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Sultan Işıklı ve avukatları katıldı. Işıklı'nın ailesi de salonda hazır bulundu. Salona girmek isteyen diğer izleyicilerin alınmaması üzerine tartışma yaşandı.

6 KİŞİYE YAKA PAÇA GÖZALTI

Salona alınmayan grup koridorda slogan atıp protesto edince polisler tarafından üçü kadın 6 kişi yaka paça gözaltına alındı. Ardından duruşmaya devam edildi. Son sözü sorulan Işıklı mahkemeden adalet beklemediğini belirterek, "Kararınız verin, kararınız nasıl olursa olsun savaşımız içeride ve dışarıda devam edecek" dedi. Avukatlar da müvekkillerinin beraatini istedi. Ardından mahkeme heyeti davayı karara bağlamak üzere bir saat ara verdi.

İKİ KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Aranın ardından davaya ilişkin kararını açıklayan heyet, Sultan Işıklı'nın "tasarlayarak öldürmek" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Mahkeme "Ruhsatsız silah taşımak, görevi yaptırmamak için direnmek, hürriyeti tehdit, terör örgütü propagandası yapmak, resmi belgede sahtecilik ve 2911 sayılı yasaya muhalefet" gibi suçlardan da Işıklı'ya toplam 43 yıl 7 ay ve bin 800 TL adli para cezasına çarptırdı.

Şehit polisimiz son yolculuğuna böyle uğurlanmıştı

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Gaziosmanpaşa'da 16 Haziran 2012'de bir büfede öğle yemeği yiyen polis memuru Zekeriya Yurdakul, biri kadın iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Ağır yaralanan polis memuru, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Haziran ayında gerçekleştirilen saldırının ardından Sultan Işıklı ve Hasan Selim Gönen olayın failleri olarak aranmaya başladı.

Işıklı ve Gönen, saldırıdan bir ay sonra Gaziosmanpaşa'da polis ile çatışmaya girdi. Çatışmada yaralanan Gönen kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Çatışmadan sonra yaralanan ve kaçan Işıklı daha sonra yakalandı. Işıklı hakkında dava açıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziosmanpaşa İstanbul Gönen Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri! Mesnevi nedir? Mesnevi özellikleri, konuları, bölümleri nedir? 22 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Nisan Pazartesi burç yorumları nedir? 23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim?
title