Haberler

Polatlı'da Ors İşçileri Yol Kapattı, Jandarmadan Müdahale

Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde kurulu bulunan ve yaklaşık 2 bin kişinin çalıştığı Ortadoğu Rulman Sanayii'nde (ORS) bin 600 işçinin eylemli direnişleri devam ediyor.

Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde kurulu bulunan ve yaklaşık 2 bin kişinin çalıştığı Ortadoğu Rulman Sanayii'nde (ORS) bin 600 işçinin eylemli direnişleri devam ediyor. Bağlı bulundukları Türk Metal Sendikası ile işverene tepki gösteren işçiler, sözleşmeden doğan haklarını alamadıkları gerekçesiyle sabah saatlerinde eşleri ve çocukları ile birlikte geldikleri fabrika önünde E-90 karayolunu trafiğe kapattılar.

İşçiler, eş ve çocuklarıyla birlikte yolun Eskişehir-Ankara istikametini kapattılar. Jandarma Çevik Kuvvet tarafından uyarılan işçiler, eylemlerine devam ettiler. Bunun üzerine polis ve jandarmaya ait TOMA'larla yolu kapatan işçilerin ve ailelerinin üzerine tazyikli su ve gaz sıkıldı. Jandarma kuvvetleri yolu trafiğe açmak için plastik mermi de kullandı. Bazı işçiler, kadınlar ve çocuklar gazdan etkilendiler. Gazdan etkilenenlere bölgeye sevk edilen sağlık ekiplerinde müdahalede bulunuldu.

Aileleriyle birlikte yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı eylem sırasında kısa süreli arbede yaşandı. Çıkan arbede sonucu bazı işçilerle iki çevik kuvvet askeri yaralandı. Askerler, Özel Can Hastanesi'nde ayakta tedavi edildi. İşçilerle gazdan etkilenen kadın ve çocuklara bölgeye sevk edilen sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapıldı.

ÇALIŞANLAR DA ÇIKTI

Bu arada fabrikada işbaşı yapan yaklaşık 100 işçi de dışarıda eylem yapan arkadaşlarına destek vermek amacıyla işi bırakıp, dışarı çıktılar. Eylemciler, bu işçileri slogan ve alkışlarla karşıladılar. ORS işçileri, Türk Metal Sendikası'ndan ayrılıp,işverenin de vaatlerini yerine getirmesini bekliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ortadoğu Rulman Eskişehir Polatlı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

ali:

neden yanlıs yorumlanıyor haber videonuzda bile yol kapatma yok hangi yolu kapatmışlar fabrika önunde haklarının yenildiğini düşünen emekci kardeşlerim sadece durup slogan atıyor yol kapatmak nerde kacıncı sanıye ve dakikada gösterirmisniz ?

0
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

iyi yapmı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title