Haberler

Platonik Aşık, Boğazını Kestiği Üniversiteli Kızı Öldürdü

Bolu'nun Gerede İlçesi'nde, kaldığı yurda giderken uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Dilay Gül, Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Bolu'nun Gerede İlçesi'nde, kaldığı yurda giderken uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Dilay Gül, Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Dilay Gül'ün tabutunu aralarında CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun da bulunduğu kadınlar taşıdı. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksekokulu'nun önündeki Osmanlı Caddesi üzerinde önceki gece meydana gelen olayda, Kimya Bölümü birinci sınıf öğrencisi Dilay Gül kendisiyle aynı sınıfta okuyan Uğur A.?nın bıçaklı saldırısı sonucu yaşamını yitirdi. Genç kızın cenazesi yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere memleketi olan Bursa'nın Gemlik İlçesi'ne getirildi.

CHP Gemlik Gençlik Kolları yöneticisi olan Dilay Gül'ün cenaze töreni parti binasının önünde başladı. CHP Bursa Milletvekilleri Lale Karabıyık, Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışığlu, İl Başkanı Zafer Yıldız, İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, CHP İlçe Yönetimi, Gemlik Belediye Meclis Üyeleri, 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız ' Platformu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldığı sessiz yürüyüşle başlayan tören, Gemlik Cem Evine kadar devam etti.

Teyzesi Ayla Aydın'ın yürüyüş esnasında gözyaşlarını tutamaması dikkat çekerken, hayatını kaybeden yeğeni ile ilgili isyanı da yürüyüşe katılanlara duygu dolu anlar yaşattı.

"GÜVENLİK ENDİŞESİYLE HER ZAMAN SES KAYDI YAPARDIK"

Boğazı kesilerek öldürülen Üniversite Öğrencisi Dilay Gül'ün erkek arkadaşı Sait Çiftçi, olayın şokunu hala atlatamadığını belirterek; "Telefonda konuşuyorduk. 'Yalnız mısın" diye sordum, Uğur'un onunla yürüdüğünü söyledi. Sürekli yürürken ses kaydı yapıyorduk. Yurda kadar olan yol güvenli değildi. Kaçırılırsa veya başına bir olay gelirse, bildirebilmek adına kendimizce aldığımız önlemdi. Telefonda Uğur'u kibarca reddettiğini duydum. Bana 'tamam aşkım' demesi üzerine, Uğur, 'sevgilin mi var" dedi ve sonra ses kesildi. Biz konuşmaya devam ederken, bir bağırış sesi duydum ve telefon kapandı. Uğur uzaklaşmıştı, muhtemelen koşarak arkadan saldırdı. Olay sonrasında cenazesini ben teşhis ettim, durum çok kötüydü?? dedi.

LALE KARABIYIK: BURSA'YA DÖNMEK İSTİYORDU

CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık ise, Dilay'ın okulundan şikayetçi olduğunu ve kendisine Bursa'ya dönmek istediğini söylediğini belirtti. Karabıyık, 'Kendisine 'kanun gereği bir yıl okumak zorundasın' dedim. Maddi sorunları da olduğunu tahmin ediyorum veya dönmek istemesini böyle algılamıştım? diye konuştu

'Kadın Cinayerlerini Durduracağız Platformuö sözcüsü Eda Derya Topel de cinayetlerin son bulmasını ve son dönemde 200 üzerinde kadın cinayeti işlendiğini altını çizerek, devletin konuya sahip çıkmasını istedi.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise?? kadın cinayetleri ile alakalı öneri sunduk, komisyonların kurulmadığı için 1 Kasım seçimleri sonrasın kaldı?? dedi.

Gemlik Cem Evi önünde toplanan cenaze erkanı, Dernek Başkanı Kazım Bulut'un talimatları ile cenaze törenine eşlik etti. Cenaze öncesinde konuşan dernek başkanı, erkek egemen toplumda yaşanan kadın cinayetlerini de kınadı.

Dilay'ın cenazesi Cem Evinden, Gemlik Mezarlığına kadar, kadınlar tarafından taşındı. Baba Ekrem Gül, Anne Gülay Çiçek, Teyze Ayla Aydın cenaze boyunca zor anlar yaşadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Lale Karabıyık Gerede Gemlik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title