Haberler

Piyango Gibi Hibe Desteği

Güncelleme:

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu yaptığı proje çağrısında, hibe miktarını 236 milyon avro olarak açıkladı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çorum İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, Kanal S televizyonunda yayınlanan Kılavuz programında hibe desteklerini açıkladı. Ayhan Aykanat'ın hazırlayıp sunduğu, Çorum'dan canlı yayınlanan Kılavuz programına katılan E.Serdar Kurşun, kurumun hibe desteği için yaptığı dokuzuncu başvuru ilanının kapsamını anlattı.

Kurşun, Kılavuz programında hibe desteğinin amaçlarını şu şekilde sıraladı. Ortak Tarım Politikası ve gıda güvenliği, veterinerlik ve bitki sağlığı ile ilgili alanlara ilişkin Topluluk standartlarının uygulanması ve tarım sektörünün sürdürülebilir adaptasyonuna katkı sağlanması. Tarım-çevre tedbirlerinin ve yerel kırsal kalkınma stratejilerinin uygulanması için hazırlık niteliğinde faaliyetlere katkı sağlanması, Kırsal ekonominin gelişimini destekleyerek, kırsal alanların sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlanması.

Kanal S Televizyonunda Çorumdan canlı yayınlanan Kılavuz programında konuya ilişkin soruları cevaplayan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çorum İl Koordinatörü E. Serdar Kurşun, et ve süt üreten tarımsal işletmelere, yatırım desteği olarak 77 milyon avro hibe verileceğini söyleyerek, tarımsal ürünlerin pazarlanması ve ürün çeşitliliğinin sağlanması için de kurumun hibe desteği sağladığını belirtti. Et ve süt ve ürünlerinin pazarlanması, sebze ve meyvelerin pazarlanması, su ürünlerinin pazarlanması amacına yönelik verilecek hibe desteğinin 75 milyon avro olduğunun altını çizen Serdar Kurşun, çiftlik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve kırsal turizm ile kültür balıkçılığı için 83 milyon avro hibe desteği olduğunu açıkladı.

Özellikle belediyelerinin tarımsal amaçlı üretim tesisleri için arsa üretmesinin önemine değinen, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çorum İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, organize sanayi bölgeleri modelinde organize tarımsal sanayi bölgeleri oluşturulması için Çorum da çalışmalar yapıldığını söyledi.

Hibe desteğinden yararlanmak isteyen şahıslar ve şirketlerin Çorum İl Koordinatörlüğü ile irtibata geçmesi gerektiğini ifade eden Kurşun, hibe için ayrılan bu fondaki paralar yanmasın, mümkün olduğunda çok sayıda proje ile bu paraların Çorum'a aktarılması şehrin ekonomik gelişimi için önemli bir kaynaktır dedi.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Emin Serdar Kurşun Çorum Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title