Haberler

Pilotlardan Bile Fazla Uçan İş Adamı 4 Milyon Mil Uçuş Yaptı

Güncelleme:

Autoliv Türkiye Yöneticisi Mustafa Alaca, Türk Havayolları'nın THY ve Star Alliance'a üye olan havayollarıyla yaklaşık 4 milyon millik ( 6,4 milyon kilometre) uçuş yaptı.

Autoliv Türkiye Yöneticisi Mustafa Alaca, Türk Havayolları'nın (THY) Star Alliance çatısı altına girip, Miles and Smiles programına üye olmasıyla birlikte, başta THY olmak üzere Star Alliance'a üye olan havayollarıyla yaklaşık 4 milyon millik uçuş yaptığı ortaya çıktı.

STAR ALLIANCE

Dünyanın en büyük ve en geniş uçuş ağına sahip havayolu grubu Star Alliance, 14 Mayıs 1997'de Alman Lufthansa Havayolları'nın öncülüğünde Frankfurt'ta kurulmuştu. Geçen hafta sonu da doğduğu yerde 20'nci kuruluş yıldönümü kutlandı. Türk Hava Yolları'nın da Nisan 2008'de 21. üye olarak katıldığı Star, 20 yaşını kutladığı törenlere, ittifak çatısı altındaki her havayolunun en fazla uçuş yapan yolcusunu da davet etmişti. Star kuruluşundan günümüze kadar olan uçuşlar dikkate alınarak ittifakın yolcu sadakat programına (Frequent Flyer Program) üyeler arasından, her havayolunun en fazla mile sahip müşterisini davet etmesi istenmiş.

PİLOTLARDAN VE KABİN MEMURLARINDAN FAZLA UÇUYOR

THY'nin en fazla mil biriktirerek programa davet edilen misafiri Autoliv Türkiye Yöneticisi Mustafa Alaca oldu. Törende Mustafa Alaca ile sohbet ederken bir pilottan veya kabin memurundan daha fazla uçuş yaptığını öğrendim. Alaca, THY'nin Star Alliance çatısı altına girmesiyle birlikte Miles and Smiles programına üye olmuş. Şimdiye kadar da başta THY olmak üzere Star'a üye olan havayollarıyla yaklaşık 4 milyon millik uçuş yapmış. Bu kadar millik uçuşu hangi sürede yaptığını merak ettim. Mustafa Alaca zaman dilimi olarak THY'nin Star Alliance'a üye olduğu yılı başlangıç olarak gösterdi.

9 YILDA 4 MİLYON MİLLİK UÇUŞ

Yaklaşık 9 yılda, 4 milyon millik uçuş. Dile kolay. Ancak, Mustafa Alaca'nın iş amacıyla yaptığı yoğun seyahatlerinin birçoğunun da başka havayollarıyla gerçekleştiğini dikkate almak gerekiyor. Star'ın kokteyl ve gala yemeğine Türk Hava Yolları adına katılan Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat'la birlikte Mustafa Alaca'nın seyahat anılarını, çok uçan yolcu gözüyle havayollarını karşılaştırmasını ve yoğun seyahatlerin altından nasıl kalktığına dair tecrübelerini de dinledik.

Öte yandan Star Alliance, 20'nci yıl sebebiyle bir milyon mil ödüllü bir de yarışma düzenledi. İttifaka üye havayollarının, tüm yolcu program üyeleri, en favori kültürel deneyimlerini paylaşarak yarışmaya katılabilir. Değerlendirmeler National Geographic tarafından yapılacak. (HABERTÜRK)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türk Hava Yolları Mustafa Alaca Autoliv Star Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title