Haberler

Pfizer ve BioNTech'in ürettiği koronavirüs aşısı, denemeler dışında ilk kez 13 Aralık'ta uygulanmaya başlayacak

Güncelleme:

ABD'li Pfizer ile Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'nin kurucusu olduğu BioNTech firmasının geliştirdiği korona aşısının denemeler dışındaki ilk uygulamasının, ABD'de 13 Aralık'ta başlaması öngörülüyor. Şirket büyük gün için aşının FDA tarafından onaylanmasını bekliyor.

Prof. Dr. Uğur Şahin ile Dr. Özlem Türeci'nin kurduğu BioNTech firmasının Amerikan ilaç firması Pfizer'le geliştirdiği aşının denemeler dışındaki ilk uygulamasının ne zaman yapılabileceğini firmanın en yetkili ismi Pfizer CEO'su Albert Bourla açıkladı.

EN ERKEN 13 ARALIK'TA BAŞLAYACAK

ABD'li ilaç devi Pfizer ve Biontech'in, koronaya karşı geliştirdiği ve yüzde 95 etkili olduğunu açıkladığı aşısının onayı için ABD Gıda ve İlaç Dairesi'ne (FDA) başvurusunun ardından, aşılamanın en erken 13 Aralık'ta başlayacağı tahmin ediliyor.

ONAYLANDIKTAN 24 SAAT SONRA DAĞITIMI YAPILACAK

Trump yönetiminin Covid-19 aşısı çalışmalarına yönelik başlattığı "Warp Speed Operasyonu" Başkanı Moncef Slaoui, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, "Aşıyı onaylandıktan sonra, 24 saat içinde aşılama merkezlerine göndermeyi planlıyoruz." dedi. Slaoui, onayın ise 11 ya da 12 Aralık gibi sonuçlanmasını beklediklerini söyledi. Aşılama işlemlerine ilk olarak sağlık çalışanlarından başlanması bekleniyor.

CEO ALBERT BOURLA TARİHİ BİR GÜN DİYEREK DUYURDU

ABD merkezli ilaç devi Pfizer CEO'su Albert Bourla, cuma günü yayınlanan videoda şu ifadeleri kullanmıştı: "Bugün tarihi bir gün, bugün bilim ve hepimiz için tarihi bir gündür. BioNTech firmasıyla işbirliği yapma planlarımızı duyurduğumuz günden Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'ne bugün yaptığımız başvuruya kadar 248 gün geçti. Konseptten ruhsat başvurularına kadar, güvenliğe yönelik odağımızı her zaman sürdürürken, klinik gelişim programımızda sır dışı bir hızla çalıştık"

ABD'DE RUHSAT BAŞVURUSU YAPAN İLK FİRMA OLDU

ABD'de korona virüs aşısı için ruhsat başvurusu yapan ilk firma Pfizer oldu. Pfizer ve BioNTech'ten bugün yapılan açıklamaya göre; 'BNT 162b2' olarak bilinen aşı adayı, aralık ayı ortasında ABD'deki yüksek risk grubundaki nüfus gruplarında potansiyel olarak kullanılabilecek.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Koronavirüs Biontech Aralık Pfizer Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (6)

nelo:

Ugurcum sen oldun mu asi ?

2
0
yanıtYanıtla
Deliormanli:

Salgın hastalık olduğu için devletler satın alıp halkıni ücretsiz asilayacaktir

1
0
yanıtYanıtla
hayatın bir günü bile önemli:

Aşı olmaya Almanya ya bile gitmeyi göze alabiliriz herkesin ömründen bir yılı korona yüzünden heba oldu daha fazlasını kimse heba etmek istemez. .

1
0
yanıtYanıtla
DÜLGER:

TV DE BU AŞININ -70 DERECEDE SAKLANMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİLER BU KADAR DÜŞÜK SICAKLIK NASIL SAĞLANACAK ACABA?? 15. 5 EURO BİRDE SAKLAMA MALİYETİ EKLENDİĞİNDE ZOR ULAŞILACAK BİR İLAÇ GİBİ GÖRÜNÜYOR 4 KİŞİLİK BİR AİLENİN AŞI MALİYETİ EN AZ 620 TL GİBİ BİR RAKAM ÇIKIYOR ASGARİ ÜCRET GÖZ ÖNÜNE ALINDIĞINDA BAYAĞI PAHALI DURUYOR.

1
0
yanıtYanıtla
Eda has:

Valla asgari ücretle çalışanlarda 1 ay saç rölesi yaptırmayı versin asgari ücretle çalışan günde en az bir paket sigara içmeyi versin

yanıt0
yanıt0
Noname:

Bize nasıl gelir?? Kime aşı olacak?? Biz nasıl rahat nefes alacağız? Market kuaför dişçi ler özellikle onlara uzun zamandır bundan dişçiye gidemiyorum((((

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title