Haberler

Şehidin Pastasını Yapan Kadın Kendini Savundu: Yenmeyecek ki, Şov Amaçlı

Güncelleme:

15 Temmuz darbe girişimi gecesinin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir figürlü pasta sosyal medyada tepki çekti. Harbiye Askeri Müzesi'nde gerçekleştirilen Çikolata, Şekerleme ve Pasta Festivali'nde sergilenen şehit Ömer Halisdemir figürlü pasta kısa sürede tepki dolu yorumlara sebep oldu. Serginin sahibi pasta sanatçısı Tuba Geçkil ise tepkilere anlam veremediğini söyledi. Geçkil "Bu yenecek bir pasta değildi. Bu bir maket pastadır. Yenilmeyecek ki. Bunları sadece şov amaçlı yaptım." dedi.

PASTADAN HEYKELİNİ YAPTI

Harbiye Askeri Müzesi'de düzenlenen Çikolata, Şekerleme ve Pasta Festivali'nde 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in pastadan heykelini yaptılar.

Türkiye'de ilk kez düzenlenen Çikolata, Şekerleme ve Pasta Festivali, Harbiye Askeri Müze'de başladı. Fio Organizasyon tarafından gerçekleştirilen festivalde, çikolata, pasta ve şekerleme firmaları yeni ürünlerini stantlarda tanıttı. Türkiye'nin çikolata ve pasta alanında kendini kanıtlamış şefleri ise tariflerini ve pasta sırlarını ziyaretçilerle paylaştı.

BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

15 Temmuz'da Ankara'da darbeci general Semih Terzi'yi öldürerek darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in pastadan heykeli büyük tepki çekti.

Festivalde, Ömer Halısdemir'in yanı sıra ABD Başkanı Donald Trump, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Formula 1 pilotu Michael Schumacher ve sanatçı Bob Marley'in pasta heykeli bulunuyor. Festival hakkında bilgi veren organizatör Orhan Saatçioğlu, bu yıl ilk kez düzenlenen festivalde insanlara farklı tatlar sunmayı hedeflediklerini söyledi.

42 FİRMA FESTİVALE KATILDI

Festivalde katılımcıların çikolata, pasta ve şekerlemeyle ilgili yeni ürünlerini tanıttıklarını belirten Saatçioğlu, 42 firmanın festivale katıldığını ifade etti.

Saatçioğlu, Türkiye'de çikolata kültürünü oturtmayı amaçladıklarını dile getirerek, şöyle devam etti: "Çikolata kültürü bize Batı'dan geliyor. Bizde çikolata kültürünü oluşturmak amacımız. Çikolata bizim için çok değerli. Festivale gelen vatandaşlar yeni tat ve lezzetleri burada bulacak. Festival kapsamında farklı etkinliklerimiz olacak. Buraya gelenler eğlenecekler. Katılımcıların güzel zaman geçirmesi amacımız. Ziyaretçiler buradan çıkmak istemeyecekler. Şu anda insanların ilgisi oldukça fazla ve bu da bizi çok mutlu ediyor. Festivale katılım ücretsiz. Hafta sonu vatandaşlarımızı festivalimize bekliyoruz. Bunun yanında biz bu festivali geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz. Festivali 3 yıl içerisinde karnaval haline getirip, çikolata kültürünü ülkemizde daha çok yaymayı düşünüyoruz."

PASTAYI YAPAN GEÇKİL: TEPKİLER ANLAMSIZ… YENMEYECEK Kİ!

Konuyla ilgili Sözcü'nün sorularını yanıtlayan serginin sahibi pasta sanatçısı Tuba Geçkil ise tepkilere anlam veremediğini söyledi. Geçkil "Dün gazeteciler dahil birçok kişi sergiyi gezerek bol bol fotoğraf çektiler ve teşekkürlerini ilettiler. Bugün haber sitelerine ve sosyal medyaya baktığımda ise tepkilerle karşılaştım. Bunu esefle kınıyorum. Çünkü bu yenecek bir pasta değildi. Bu bir maket pastadır. Yenilmeyecek ki… Bunları sadece şov amaçlı yaptım." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Harbiye Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
title