Haberler

Paskalya Yürüyüşünde Türkler Barış Güvercini Uçurdu

Paskalya yürüyüşünde Türkler barış güvercini uçurduTaner Tüzün/ Nürnberg, 28 Mart ( DHA) - Tüm Almanya'da olduğu gibi, Nürnberg yakınlarındaki Fürth kentinde yapılan Paskalya Yürüyüşünde (Ostern Marsch) Türkler barış güvercini uçurarak, yürüyüşe katılanlarla birlikte savaşa ve teröre hayır dediler.

Paskalya yürüyüşünde Türkler barış güvercini uçurdu

Taner Tüzün/ Nürnberg, 28 Mart ( DHA) - Tüm Almanya'da olduğu gibi, Nürnberg yakınlarındaki Fürth kentinde yapılan Paskalya Yürüyüşünde (Ostern Marsch) Türkler barış güvercini uçurarak, yürüyüşe katılanlarla birlikte savaşa ve teröre hayır dediler. Fürth şehir parkında gerçekleşen etkinliği, sendikalar, partiler ve DİTİB desteklerken, yapılan konuşmalarda savaş ve terörün acı getirdiği vurgulandı. Fürth Belediyesi Meclis Üyesi Aydın Kaval, savaşa ve silaha yapılan yatırımın, açlık ve sefalet çeken insanlara aktarılmasının altını çizerek, bunun insanlık adına yapılması gerektiğini vurguladı. Kaval, 'Sığınmacılar neden yurtlarından olsun' İnsanlar ancak ülkelerinde mutlu olur? diye konuştu. Etkinlikte, İstanbul, Ankara ve Brüksel'deki terör olaylarında hayatlarını kaybedenler de anıldı.

BARIŞ GÜVERCİNİ UÇURULDU

'Hiroşima Uyarısı' adlı parkta Yüksel Deşat adlı vatandaşımıza ait barış güvercinleri Türk ve Almanlar tarafından uçurularak, barış ve huzur dolu bir dünya temennisinde bulunuldu. Etkinlikte Fürth Belediyesi Meclis Üyesi Ayhan Yeşil ve DİTİB Fürth Başkanı Refet Avcı da yer aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Fürth Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title