Haberler

Parktan İndirilen Kürtçe Yazılı Tabela, Türkçe Harflerle Yenilenerek Asıldı

DİYARBAKIR'ın Yenişehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde kaldırılan Mehmed Uzun Parkı'nın Kürtçe tabelası, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ve eski milletvekili Muhsin Kızılkaya'nın girişimleri sonucu Türkçe yazılarak, yeniden yerine yerleştirildi.

DİYARBAKIR'ın Yenişehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde kaldırılan Mehmed Uzun Parkı'nın Kürtçe tabelası, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ve eski milletvekili Muhsin Kızılkaya'nın girişimleri sonucu Türkçe yazılarak, yeniden yerine yerleştirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atanan Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi, 11 Ekim 2013 tarihinde açılışı yapılan Mehmed Uzun Parkı'nın Kürtçe yazılı tabelasıyla park içinde bulunan Kürtçe harfli kitap anıtını geçtiğimiz günlerde kaldırdı. Mehmed Uzun'un ölümünün 10'uncu yıl dönümüne denk gelen olay, sosyal medyada büyük tepki toplarken, bölgedeki AK Partili siyasetçiler konuyla ilgili harekete geçti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker ve Mehmet Uzun'un Kürtçe kitaplarını Türkçe'ye çeviren eski vekil Kızılkaya'nın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu nezdinde girişimde bulunduğu öğrenildi. Eker ve Kızılkaya'nın girişimleri sonucu, Bakan Soylu'nun talimatıyla söküldüğü belirtilen Kürtçe yazılı 'Mehmet Uzun Parkı' tabelası, Türkçe yazılı haliyle parktaki yerine asıldı.

Yenişehir Belediyesi Meclisi'nce, 2013 yılında Mehmed Uzun'un isminin parka verilmesi konusunda karar alındığı öğrenilirken, dönemin Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun bu kararı onaylamadığı ve Yenişehir Belediyesi kayyumunun da bu gerekçeyle tabelayı söktürdüğü belirtildi.

- Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmed Uzun Diyarbakır Yenişehir Ak Parti Politika Güncel Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Bakmadan Geçme

Tayfun Duygulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Tayfun Duygulu kaç yaşında, nereli? Tayfun Duygulu biyografisi! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 15 Mayıs Çarşamba Survivor yeni bölüm! 15 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Kurban Bayramı ne zaman 2024, kaç gün kaldı? #128046 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bugün hangi maçlar var? #9917 Bugün maç var mı? 15 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Survivor'da haftanın 2. Eleme adayı kim oldu? Survivor'da dün ne oldu? #128250 Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 15 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 2024 Köprü ve otoyol ücretlerine zam geldi mi? 15 Temmuz, FSM, Osmangazi ve Çanakkale Köprüsü ne kadar, kaç TL oldu? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 15 Mayıs! AZ ÖNCE İZMİR'DE DEPREM Mİ OLDU? Son dakika İzmir deprem verileri! İzmir'de ne kadar, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Güneş'te patlama! Güneş'te patlama olursa ne olur? Güneş patlaması insanları etkiler mi? HPV aşısı ücretsiz mi? İBB ücretsiz HPV aşı başvurusu nereden, nasıl yapılır? HPV aşısı ücretsiz olacak! HPV aşısı nedir? HPV aşı başvurusu nereden yapılır? BAŞVURU EKRANI! GELİNİM MUTFAKTA 15 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 15 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
13 ilde nefes kesen operasyon! 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

13 ilde nefes kesen operasyon! 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title