Haberler

Paris Büyükelçiliği'nde Nevruz Komisyonu

İtalya Büyükelçiliği görevinde Nevruz Büyükelçisi de olan Büyükelçi Hakkı Akil belli aralıklarla değişik aktivitelerle bir araya gelen komisyon başkanı, üyeleri, siyasi, ve ekonomi dünyasından tanınmış simalarını ağırladı.

Eski bütçe BakanıJerome Cahuzac, Arap Dünyası Enstitüsü Başkanı eski bakan Jack Lang, Senatör Jacques Mezard, Afganistan Büyükelçisi Ömer Assad, Dice Kayek moda markasının tasarımcısı Ece Ege, Paris Belediyesi encümeni Agnes Evren, sosyolog Nilüfer Göle,Ömer Acar, Nevruz Komisyonu Başkanı Bijan Kian ile komisyon üyeleri,İranlı soprano Derya Dadvar katıldı.

Konuklara Gala yemek öncesi verilen kokteylde piyanist Gülsüm Onan mini bir konser verdi.

Yemek sonrası İranlı soprano Darya Dadvar bir mini konser verdi.

Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, Nevrozun bizim kültürümüzde çok önemli bir yeri var. Nevruz Komisyonu vesilesiyle bu yemek düzenlendi. Piyanis Gülsün Onay bir konser verdi. Fransız siyasi hayatında ve ekonomi dünyasından, Amerika'dan misafirlerimiz var. Nevruz'un tanınması açısından uluslararası düzeyde önemli bir gecedir. Ayrıca bir çok Fransız misafirin de nevruz konusunda pek bir bilgi sahibi olmadığını bu vesile ile görmüş olduk. Nevruzu kendilerine tanıtmamız bence bölgemizin zenginliklerini tanıtmak açısından önemli olacaktır dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakkı Akil Afganistan İtalya Paris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title