Haberler

Paralel'den Tutuklanan Sesli Kardeşler'in 5 Şirketine Kayyum Atandı

Uşak'ta polisin geçtiğimiz Ekim ayında 'Paralel Yapı'yla ilişiği olduğu öne sürülen 60 işyeri ve eve yaptığı operasyonlar kapsamında, Avrupa'nın en büyük firmaları arasında yer alan Sesli Ailesi'ne ait firmaların sahipleri Hazim Sesli ve kardeşi Mehmet Sesli'nin tutuklanmasının ardından, iki kardeşin 5 şirketine kayyum atandı.

Uşak'ta polisin geçtiğimiz Ekim ayında 'Paralel Yapı'yla ilişiği olduğu öne sürülen 60 işyeri ve eve yaptığı operasyonlar kapsamında, Avrupa'nın en büyük firmaları arasında yer alan Sesli Ailesi'ne ait firmaların sahipleri Hazim Sesli ve kardeşi Mehmet Sesli'nin tutuklanmasının ardından, iki kardeşin 5 şirketine kayyum atandı.

Sesli Ailesi, tekstil sektörüne yönelik ilk yatırımlarını 1967 yılında Uşak'ta attı. Aile o yıllarda ilk olarak yün iplik üretimi yaptı. Zamanla işleri büyüyen Sesli Tekstil, Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nde 50 bin metrekarelik 3 tesiste 400'e yakın çalışanı ile halen faaliyet gösteriyor. Sesli ailesine ait battaniye fabrikası da kendi alanında Avrupa'nın en büyükleri arasında yer alıyor. Ancak, Hazım Sesli ve kardeşi Mehmet Sesli geçen Ekim ayında FETÖ-PYD operasyonları kapsamında gözaltına alındı. 'Terör örgütü FETÖ'ye üye olmak', 'finansal destek sağlamak' ve 'anayasal düzeni bozmaya çalışmak' suçlamasıyla tutuklanmalarının ardından aile şirketi konumunda olan ve 5 kıtada 50'yi aşkın ülkeye ihracat yapan firmalar için zorlu bir süreç başladı.

Ticaret mahkemesi sıfatı ile Uşak 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 21 Aralık'ta yapılan başvuruda Sesli Ailesi'ne ait olan Sesli Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Sespa İhracat ve Pazarlama Anonim Şirketi, Eten-Sesli Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Sesli Pazarlama Anonim Şirketi ve Sesli Mağazacılık Anonim Şirketleri'ne iflas ertelemesi istendi. Mahkeme yaptığı inceleme sonrası şirketler için tedbir kararı vererek kayyum ataması yaptı. Mahkeme, şirketlere denetim kayyumu olarak, Uşak'ta Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlik yapan Himmet Yaşar'ı atadı.

'MENEMEN T TİPİ CEZAEVİ'NE GÖNDERİLDİLER'

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ-PYD operasyonu kapsamında değişik zamanlarda tutuklanan ve Uşak E Tipi Kapalı Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda tutulan işadamları Ali Yıldırım, örgütün 'Türkiye imamı'nın yardımcısı olduğu olduğu iddia edilen iş adamı Hazim Sesli, kardeşi Mehmet Sesli, iş adamları Mehmet Dorum ve Barış Altınordu, geçen 7 Aralık'ta güvenlik gerekçesiyle İzmir Menemen T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderilmişti. - Uşak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Hazim Sesli Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title