Haberler

Pamukoğlu: Suriye ve Irak'ın Huzura Kavuşması On Yıllarca Sürecek

Güncelleme:

Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, Kayseri'de katıldığı 3'üncü Kitap Fuarı'nda, "IŞİD, sokaklarda evlerde direnecektir. Musul'u kolay kolay terk edeceklerini düşünmüyorum." dedi.

OKURLARI İÇİN KİTAPLARINI İMZALADI

Eylül Fuarcılık tarafından Dünya Ticaret Merkezi'nde açılan kitap fuarının son gününde birçok yazar okurları ile buluştu. Fuara katılan Hak ve Eşitlik Partisi eski Genel Başkanı, Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, kaleme aldığı kitaplarını okurları için imzaladı.

İki günde yaklaşık 1500'e yakın kitap imzaladığını ifade eden Pamukoğlu, Ortadoğu'da yaşanan olayla ve Musul'a yapılmak operasyon ile ilgili değerlendirme yaptı.

"IŞİD MUSUL'U KOLAYCA TERK ETMEZ"

Pamukoğlu, şöyle dedi: "Yıllardır Ortadoğu'yu anlatıyoruz. Musul işi bana göre çok karmaşık. 30 devletten daha fazla kuvvetin olduğu koalisyon gruplar var hava gücü olarak. Aşağıda İran, Suriye ve Irak'ın milisleri var. Böyle bir harekatın sevk ve idaresi kolay değil. Benim görebildiğim IŞİD, sokaklarda evlerde direnecektir. Musul'u kolay kolay terk edeceklerini düşünmüyorum.

"HUZURA KAVUŞMALARI ON YILLARCA SÜRECEK"

IŞİD'in hava gücü, tankı, topçu gücü yok. Gerilla savaşı olarak çarpışmak isteyecektir. Musul'u temizlemekle bu işin sonunun geleceğini düşünmüyorum. Ortadoğu ile ilgili 2011 Mayıs'ta kaleme aldığım makalemde Ortadoğu Yanacak başlıklı yazımda ne varsa, bugün her şey gerçekleşti. Bunun bilmek için kahin olmaya gerek yok. Dünya harp ve siyaset tarihine bakarsanız görürüsünüz. Suriye ve Irak'ın huzura kavuşması ve güvenliğin tesis edilmesi on yıllarca sürecek."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Pamukoğlu Kayseri Suriye Irak Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title