Haberler

Pakistan'da Taliban'a yönelik operasyon

Pakistan Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Veziristan'da Taliban militanlarına yönelik başlattığı operasyon kapsamında bir süredir düzenlediği hava saldırılarının ardından ordu birliklerinin karadan Mir Ali ve Miranşah bölgelerine girdiği bildirildi.

Pakistan Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Veziristan'da Taliban militanlarına yönelik başlattığı operasyon kapsamında bir süredir düzenlediği hava saldırılarının ardından ordu birliklerinin karadan Mir Ali ve Miranşah bölgelerine girdiği bildirildi.

Ordu sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bölge sakinlerinin tahliye edildiği Kuzey Veziristan'ın en önemli bölgelerinden Mir Ali ve Miranşah'a karadan operasyon düzenlendi. Tank ve topların eşliğinde bölgeye giren ordu birliklerinin ev ev arama yaptığı, 15 militanın etkisiz hale getirildiği operasyonda çok sayıda silah ve patlayıcı maddenin ele geçirildiği belirtildi.

Kuzey Veziristan'da yerli ve yabancı Taliban militanlarına karşı 15 Haziran'da başlatılan operasyon çerçevesinde 376 militanın öldürüldüğü, 19 militanın güvenlik güçlerine teslim olduğu ifade edildi. Militanlara ait 61 noktaya hava saldırısı düzenlendiği kaydedilen açıklamada, militanlarla askerler arasında çıkan silahlı çatışmalarda 17 askerin yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Yaklaşık 800 binlik nüfusa sahip olan Kuzey Veziristan'dan, operasyon başladığından bu yana 500 bin kişinin tahliye edildiği, bunların bazılarının sınırı aşarak Afganistan'a geçtiği bilgisi alınırken büyük bir kısmının ise Haybar Pakhtun Huvah eyaletindeki Bannu ilçesine kurulan kampa yerleştiği kaydedildi.

Açıklamada, büyük şehirlerde toplanan 276 ton gıda yardımının Bannu, Tank ve Dera İsmail Han bölgelerindeki göçmenlere dağıtıldığı, Bannu ilçesinde orduya ait Halife Gül Navaz Hastanesi'nde 5665 hastanın muayene edildiği bildirildi.

Pakistan'da 8 Haziran Pazar gecesi Pakistan Talibanı militanları tarafından Karaçi Uluslararası Havalimanı'na baskın düzenlenmiş, baskında aralarında güvenlik görevlilerinin de bulunduğu 29 kişi hayatını kaybetmiş, 10 saldırganın 7'si öldürülürken 3'ü kendini havaya uçurarak intihar etmişti. Saldırıyı takip eden günlerde Pakistan ordusu militanların kalesi olarak bilinen Kuzey Veziristan bölgesine "Zarb-e Azb" adıyla geniş çaplı hava operasyonuna girişmişti. İki haftasını dolduran hava harekatının ardından Pakistan ordusu Mir Ali ve Miranşah bölgelerine girerek kara operasyonlarına başlamış oldu.

-Taliban'a yönelik operasyon

Kaynak: AA / Güncel

Veziristan Pakistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title