Haberler

ATAK'a Binen Pakistan Başbakanı'ndan Övgü Dolu Sözler: Dünyanın En İyisi

Güncelleme:

D-8 zirvesi için İstanbul'da olan Pakistan Başbakanı Abbasi, ATAK helikopterini inceleyip test uçuşu yaptı. Abbasi, "Dünyanın en iyisi." dedi.

D-8 zirvesi için İstanbul'da bulunan Pakistan Başbakanı Şahid Hakan Abbasi, Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) tarafından üretilen Türkiye'nin yerli askeri helikopteri T129 ATAK'ı inceleyip test uçuşu yaptı.

TAİ TEST PİLOTUNDAN BİLGİ ALDI

Pakistan Başbakanı Şahid Hakan Abbasi, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) tarafından üretilen yerli T129 ATAK helikopterini yakından incelemek ve test uçuşu gerçekleştirmek üzere beraberindeki heyetle birlikte Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali Apronu'na geldi. Abbasi, burada ATAK helikopteri hakkında TAİ test pilotu Arif Ateş'ten bilgi aldı.
YARIM SAAT İSTANBUL SEMALATINDA TEST UÇUŞU YAPTI

Arif Ateş eşliğinde helikopterin ön koltuğuna oturan aynı zamanda pilot olan Başbakan Abbasi, genel havacılık apronundan havalanarak yaklaşık yarım saat İstanbul semalarında test uçuşu gerçekleştirdi.

"BİR PİLOT OLARAK DÜNYANIN EN İYİSİ"

Test uçuşunun ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Pakistan Başbakanı Şahid Hakan Abbasi, "Uçuş gerçekten çok iyiydi. Çok etkileyici bir helikopter. TAI Genel Müdürü Temel Kotil ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyoruz. Bence bu helikopter, bir pilot olarak söyleyebilirim ki dünyadaki en iyi, en etkin taarruz helikopteri. Pakistan Silahlı Kuvvetleri tam 4 yıldır bu helikopteri her türlü koşulda en ince ayrıntısına kadar denedi ve birinci sırada seçerek helikopteri teknik yönden beğendi ve başarı buldu. Şu anda sözleşme görüşmelerimiz son hızı ile devam etmekte. Her şey olumlu anlamda devam ediyor. İnşallah bu helikopteri alıp en kısa sürede Pakistan Silahlı Kuvvetleri envanterine yerleştireceğiz" dedi.
"PAKİSTAN'I KORUMAYA DEVAM EDECEK"

TAI Genel Müdürü Temel Kotil ise "Biz de beğendiği için Pakistan Başbakanı'na teşekkür ediyoruz. İşbirliği için konuşuyoruz. İnşallah Türkiyemizi koruyan bu helikopter işlemler uygun gelirse Pakistan'ı da korumaya devam edecek" diye konuştu.




Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arif Ateş Pakistan D 8 Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title