Haberler

Yüzde 92 Bedensel Engelli Yüzücü, Başarıya Doymuyor

Edirne’de, 19 yaşında yüzde 92 bedensel engeline rağmen, 3 yıl önce yüzmeye başlayan Özge Üstün, her katıldığı yarışmadan ödülle dönmeyi başarıyor.

Edirne'de, 19 yaşında yüzde 92 bedensel engeline rağmen, 3 yıl önce yüzmeye başlayan Özge Üstün, her katıldığı yarışmadan ödülle dönmeyi başarıyor. Üstün, takdir görmemenin kendisini yaraladığını söyledi.

8 il birinciliği ve 15 Türkiye şampiyonluğu bulunan Üstün, azmi ve başarısıyla tüm insanlara örnek olmayı başarıyor. 27-28 Aralık tarihlerinde Mersin'de gerçekleşen Türkiye Şampiyonasında 4 farklı kategoride 4 altın madalya almayı başaran Üstün, şampiyonanın aynı zamanda milli takım seçmeleri olduğunu kaydetti.

Engellilerin hiçbir zaman yılmamaları gerektiğini vurgulayan Üstün, engelli bir insanın sağlıklı bir insan ile kıyaslandığında yüzme sporunda zorluklar yaşadığını söyledi.

Bireyin istediğinde her şeyin üstesinden geleceğini vurgulayan Üstün, ailesinin de başarısında büyük bir katkısının olduğunu belirtti.

Haftanın altı günü 2 saat olmak üzere toplam 12 saat yüzdüğünü anlatan Üstün, başarısın sırrının yetenek ve çok çalışmak olduğunu belirtti.

Spor hayatında çok fazla destek görmediğini açıklayan Üstün, "Sporla ilgilenen büyüklerimizin bize pek fazla katkısı bulunmadı. Engelli olduğum için pek fazla destek olunmaması beni yaraladı. 'Engelliler hiçbir şey yapamaz" gözüyle bakmaları beni çok yaralıyor. Edirne'ye bu kadar madalya kazandırmışım, 4 yarıştır ben bir başarı kaydetmişsem, ben takdir edilmek isterim haklı olarak. Bu yüzden benim kızmalarım, darılmalarım. Yetkililer arkamızda dursun. Bir başımızı okşasın yeter" dedi.

Edirne eski Valisi Hasan Duruer'in kendisine çok faydası olduğunu anlatan Üstün, "Hasan Duruer, maddi ve manevi desteklerini hiç esirgemedi. Madalyaları onun sayesinde aldığımı söyleyebilirim. Gerçekten bana bir büyük, bir baba gibi davranmıştır" ifadelerini kullandı.

27-28 Aralık tarihlerinde Mersin'de gerçekleşen Türkiye Şampiyonasında son madalyasının sonradan eline ulaştığını söyleyen Üstün, "Yarışma yetkililerine madalyanın gönderilmesi için adres vermiştim. Federasyon başkanımız sağ olsun bu konuyla ilgilendi. Madalyanın kural gereği spor il merkezine gitmesi gerekiyormuş. Spor il merkezinin görevlileri de 'Böyle biri yok tanımıyoruz' demişler. Madalya da geri dönmüş" diye konuştu. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan Duruer Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title